Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Trives best med mel på fingrene
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Karoline Dyhre Breivang elsker å bake. Duften av gjærbakst liker hun aller best. Foto: Svein André Svendsen

Trives best med mel på fingrene

Karoline Dyhre Breivang er så glad i å bake at hun gjerne spør om hun kan hjelpe til hvis hun vet at noen skal feire noe.

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

24.02.2013 kl. 15:17

– Jeg synes det er gøy og avslappende og bake. Hvis jeg vet om noen som trenger bakst til en anledning eller et selskap, spør jeg gjerne om jeg kan bidra. Det er alt fra familie, jentene på laget og gode venner som får spørsmålet. Jeg synes det er hyggelig å hjelpe til og det er klart at det koselig når folk liker det jeg har laget også, da er det lettere å si ja, sier hun.

Fikk prøve seg

– Mamma er glad i å bake og har alltid bakt. Jeg fikk lov til å prøve meg på kjøkkenet fra jeg var liten. Jeg har laget sjokoladekake i langpanne alene helt siden barneskolen. Jeg har alltid likt å bake. Det er sikkert ikke alt i begynnelsen som har smakt like godt, men jeg begynte med enkle ting og har lært mer etter hvert.

– Hva er favoritten?

– Jeg skal innrømme at jeg er svak for gjærbakst. Fersk gjærbakst rett fra ovnen, da er det ikke noe bunn i meg. Jeg har en gulrotkake som er veldig god også. Sjokoladekake og brownies er også godt. Jeg liker mye, men gjærbakst er på førsteplass. 

(Saken fortsetter under bildet)

Jeg synes det er gøy å lage mat og prøver litt forskjellig. Jeg liker å lage mat og har som regel tid til det. Det er hyggeligere å lage mat til flere enn bare til meg selv. Det er viktig å spise sunt. Det er viktig at kroppen fungerer når man driver toppidrett. Det blir jo mye av det samme, men jeg prøver å spise litt variert.

– Kunne du vært baker?

– Det er nok mer en hobby jeg slapper av med. Bakerne står så tidlig opp også, det passer ikke så godt for meg.

Navnedag

For Karoline Dyhre Breivang er det ingen bursdag som kommer overraskende.

– Jeg synes alltid tall har falt meg lett. Jeg har husket andres bursdager så lenge jeg kan huske. Jeg kan for eksempel komme på at oi, i dag er det bursdagen til ei jeg gikk på barneskolen med. Det husker jeg fortsatt. Jeg har alltid tatt telefonnummer, tall, bursdager og resultater lett. Jeg pugger det ikke, det bare sitter i hodet mitt. Jeg er opptatt av tall, om det er på speedometer eller klokker, så legger jeg merke til det hvis det er likt begge veier, eller om klokka er 12.34:56 og sånne ting. Det er gøy, og folk vet at jeg er opptatt av det. Jeg markerer halvtårsdagen min og er flink til å telle ned til bursdagen min når det nærmer seg. Jentene på laget og folk rundt henne skal ikke glemme når hun har bursdag.

– Hvordan feirer du bursdagen din?

– Jeg elsker bursdag. Noen sier jeg er for gammel til det nå, men det synes jeg ikke. Jeg synes det er hyggelig med all oppmerksomheten, ikke nødvendigvis å få så mange pakker – men det er min dag. Det er hyggelig med alle som husker på det og gratulerer. 

Fra denne sesongen har hun måttet dele oppmerksomheten på bursdagen med Isabel Blanco. Tidligere lege på landslaget, Ola Sand, Bono i U2 og Ådne Søndrål er andre som også er født 10. mai. – Det er en fin dag å ha bursdag på, synes hun. 

Styreverv

Karoline Dyhre Breivang sitter i styret i NISO, utøverkomitéen i Olympiatoppen og meldepliktskomitéen til antidoping. 

– Da får jeg brukt hodet litt innimellom. Jeg synes det er interessant, både å sitte i styret i NISO, som omfatter håndball, fotball og hockey. Nå har vi fått inn noen individuelle idretter også. Jeg har fått vært med litt i tarifforhandlinger også. Det er kjekt å lære hvordan ting foregår og være med å påvirke i forhold til ting som er viktig for oss i vår idrettshverdag. I den sammenheng har jeg vært på forskjellige arenaer og blitt kjent med mange. Det er ikke så lenge siden vi fikk gjennom felles ball i håndballen, slik at ballen er lik uansett hvor kampen spilles. Det er fint å bruke hodet på andre ting enn håndball. Det er spennende å se hvordan andre idrettsutøveres hverdag er også. Det er viktig at ting er på stell i vår idrettshverdag, når vi bruker så mye tid på det, sier hun. 

Juss

Karoline Dyhre Breivang har en bachelor i forretningsjuss fra BI og har tatt 1. og 2. avdeling i vanlig juss. Hun har begynt på 3. avdeling, men det blir veldig mye håndball. 

– Jeg liker ikke å gjøre noen ting halvveis og det ble for mye. Derfor har jeg kuttet ut studiene nå, men jeg har heldigvis noe i bunnen jeg kan bruke uansett. Jeg har enda ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bli, men jeg synes det er greit å ha har fått knyttet litt kontakter og gjort noe underveis mens man har drevet med idrett. Før øyeblikket synes jeg at jeg har verdens beste jobb.

Karoline Dyhre Breivang

Bakspiller, Larvik Håndballklubb

Født: 10.05.1980 i Oslo

Høyde: 172 cm

Drakt nummer 8

Klubber: Stabæk (1985-1995), Hosle (1995-1998), Stabæk (1998-2005), Larvik (2005-).

Meritter:
Landslaget (2000-): 268 kamper (438 mål) 

OL-gull 2008, 2012, VM-gull 2011, EM-gull 2004, 2006, 2008, 2010.

Larvik HK (2005-): 309 kamper (661 mål) 

Gull i Champions League 2011, gull i Cupvinnercup 2008, 7 seriegull 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 7 NM-gull 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Personlig:
Idrettsgallaen 2012: Kåret til Ârets lagspiller for 2011.

Mer fra Samfunn

Akkurat passe stor
Forrykende forestilling
Ansvaret for 5.500
Strekker ut en hånd
Ser lyst på fremtiden
-Ble sett for den jeg er
Borgertog for hele kommunen
Mer aktive barnehagebarn
Vil være en synlig ordfører
Forkjemper for nye Sandefjord