Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Søndag kan Sandefjord Fotball rykke opp
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bli med: For to år siden rykket SF opp til eliteserien. Søndag kan det samme skje igjen og du er invitert til å delta på festen. (Foto: Torstein Flåm)

Søndag kan Sandefjord Fotball rykke opp

Søndag kan det avgjøres og Sandefjord Fotball har forberedt en festdag både på og utenfor banen. Nå håper klubben at flest mulig kommer på kamp for å heie fram laget til opprykk. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

18.10.2016 kl. 10:08

Med seier mot Bryne i årets aller siste hjemmekamp er direkte opprykk til eliteserien sikret. Nå håper klubben at hele byen og resten av Vestfold møter opp på Komplett Arena for å heie fram laget til seier.

-Det er første gang i historien at vi kan avgjøre et opprykk på hjemmebane. Vi har rykket opp tre ganger før, men aldri i forbindelse med hjemmekamp. Nå kan folk oppleve dette på direkten. Det kan bli et magisk øyeblikk og en heidundrende fest, sier daglig leder i SF Per Ketil Berg.

Han håper at stadion blir fullsatt for første gang denne sesongen.  

-Drømmen er 6000 publikummere og full stadion. Det hadde vært utrolig moro på en så viktig kamp, sier han oppfordrende.

Utfordrer Mjøndalen

I tillegg til å kjempe kampen på banen, har Sandefjord Fotball utfordret Mjøndalen til kamp om å samle inn mest mulig til TV-aksjonen denne søndagen. Årets TV-aksjon går til Røde Kors og skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt.

-Vi har utfordret Mjøndalen fordi vi ønsker å markere og motivere flest mulig til å ville gi, og noen ganger kan konkurranseinstinktet hjelpe. Røde Kors vil være godt representert på Komplett Arena med bøssebærere og informasjon. Alle som gir penger via mcash denne dagen vil bli registrert med geografisk sted og vi vil kunne følge utviklingen på giversiden live. På den måten vil vi hele tiden vite om vi er bedre enn Mjøndalen i årets TV-aksjon, sier Berenike Wulfsberg i Sandefjord Fotball.

Uten seier

Før søndagens kamp ligger SF på en andreplass på tabellen, fire poeng foran Jerv. Det er to kamper igjen å gjøre det på, så hvis SF skulle gå på et tap i søndagens kamp, er det fortsatt mulighet for direkte opprykk. Blir det tap for SF og seier for Jerv i nest siste serierunde, må guttane sikre seier i siste seriekamp.

Serien avsluttes med bortekamp mot serieleder Kristiansund 30. oktober.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no