Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Skriver bok om Sandefjord Fotball
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Godt i gang: Per og Ivar Ramberg er godt i gang med å samle informasjon til jubileumsboka om Sandefjord Fotball. –Det var Kari Arkivuo som scoret det aller første målet her på Komplett Arena i 2007. Da spilte vi mot Lyn i eliteserien. SF vant kampen 3-1, forteller de entusiastisk. 

Skriver bok om Sandefjord Fotball

Brødrene Per og Ivar Ramberg har lagt en plan og er allerede i gang med arbeidet. Når Sandefjord Fotball fyller 20 år skal de nemlig gi ut en jubileumsbok om klubben. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

14.07.2016 kl. 09:00

Allerede i fjor høst startet de så smått med planleggingen av jubileumsboka, som skal gis ut når Sandefjord Fotball fyller 20 år høsten 2018. Her skal de presentere bakgrunnen for stiftelsen av klubben og reisen så langt.

-Ambisjonen er å fortelle historien til klubben, men det blir ingen historiebok. Vi vil følge ballen, så den sportslige reisen vil være hovedingrediens, sier Per Ramberg.

De to brødrene ønsket å gjøre noe morsomt sammen og fant ut at en jubileumsbok var et morsomt prosjekt.

-Dette gjør vi på dugnad og overskuddet går rett til klubben. Vi har med oss en redaksjonsgruppe som skal bidra til boken, som skal gis ut på Skagerrak forlag. Vårt mål er å spre entusiasme for klubben. Dette blir vårt bidrag til å bygge klubben videre, forteller de.

Vil ha hjelp

De har allerede snakket med et tjuetalls personer i og rundt klubben. I tiden framover kommer de til å invitere supportere og resten av Sandefjord til å komme med innspill til boka.

-Det er mange som sitter på gode historier. Vi kommer til å gå ut på sosiale medier og oppfordre folk til å dele sine fortellinger og opplevelser, sier Ivar Ramberg.

Profiler skal løftes fram og ut fra spillere som har vært innom klubben i løpet av disse 20 årene, skal det kåres et 20-årslag.

Mye følelser

Når forfatterne nå skal oppsummere klubbens historie, må de også tilbake til sterke følelser for to klubber i Sandefjord. Følelsene for Sandefjord Ballklubb og Runar var sterke og etableringen av Sandefjord Fotball møtte mye motstand.

-Her snakker vi sterke følelser, men det er også historien om enkeltpersoner som fikk med seg de ”rette” folka. Det er spennende å grave i historien og finne ut hvordan klubben ble stiftet tross sterk motstand, sier forfatterne og gir et lite innblikk i oppstarten.

-I 1996 var begge klubber på tredje nivå, altså i 2. divisjon. Lillebror Runar slår Sandefjord Ballklubb og rykker opp til 1. divisjon. Etter en sesong rykker de rett ned igjen. Begge klubber ser at det krever mye å etablere seg på et høyt nivå og opplevelsen disse årene ble en god fødselshjelp for etableringen av Sandefjord Fotball, forteller forfatterne.

Boken kommer til å ta for seg hele historien fra etableringen i 1998 fram til jubileet i 2018. Per og Ivar Ramberg er derimot klare på at det er de sportslige opplevelsene som kommer til å være bærende.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no