Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Sandarcupen er hans hjertebarn
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

CUPGENERAL: Johnny Larsen er cupgeneral for Sandarcupen, et frivillig verv han har hatt siden 1995. Han går en hektisk dager i møte, men er godt forberedt.

Sandarcupen er hans hjertebarn

Johnny Larsen tenker på Sandarcupen året rundt. Siden 1995 har han vært cupgeneral, og han ikke planer om å gi seg med det første. Han har nedlagt tusenvis av frivillige dugnadstimer for Sandar Idrettslag.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

10.08.2016 kl. 10:20

Åpningen av Sandarcupen finner sted i Badeparken fredag ettermiddag. Da vil 702 lag og 15.000 fotballspillere i alderen ni til 19 år innta byen. 1.500 frivillige fra rundt 30 samarbeidsklubber står klar til å gjennomføre Norges nest største fotballturnering. Det skal spilles 2.000 fotballkamper fordelt på 71 baner i Sandefjord, Stokke, Vear, og deler av Larvik. 21 skoler er i bruk til overnatting, i tillegg til campingplasser og hoteller.

Det drypper en del kroner på klubbene som stiller fotballbaner og kiosker til disposisjon for fotballcupen, samt klubbene som stiller som skolevakter under Sandarcupen.
Sandars samarbeidsklubber fikk i fjor 997.000 kroner for dugnadsvakter i tillegg til 100 prosent av kiosksalget.

Gi tilbake

Sandar Idrettslag har betydd mye for den blide cupgeneralen. Opplevelsene er mange gjennom årene. Han spilte fotball i mange sesonger, før han var noen år utenbys, og han kom tilbake til Sandefjord og Sandar Idrettslag i 1987.

-I Sandar har jeg mange gode kamerater og venner. Jeg har alltid vært interessert i fotball og liker godt sosial kontakt. Jeg var trener for barna mine, og da de sluttet ville jeg fortsette i idrettslaget. Jeg stortrives i lederrollen, og jeg er opptatt av å trekke folk til meg, ikke fra meg. Det er viktig egenskap å ha når han må forholde seg til mange mennesker. Jeg kan ikke ha det bedre, og jeg liker å ha mye å gjøre, sier han med et stort smil.

Han ønsker å gi tilbake med sin tid og kunnskap til idrettsalget som har gitt han gode venner og verdier gjennom mange år.

Avveksling fra jobben

Johnny Larsen jobber med data til daglig. Han har vært ansatt i EG Norge AS (tidligere EDB-gruppen) siden 1997. Han trives godt på jobben med gode kolleger og godt arbeidsmiljø. Han styrer mye av arbeidsdagen selv, men han jobber aldri mindre enn 37,5 timer i uka. Arbeidet med Sandarcupen gjør at han får en god avveksling fra jobben.

-Mange av våre kunder som jeg i kontakt med er lagledere eller trenere som har lag med i Sandarcupen. Dialog med kunder og god logistikk er viktig både i arbeidslivet og i gjennomføringen av fotballturneringen. I Sandarcupen må vi ha god logistikk innen transport, bespisning og overnatting. Sandar stiller med 400 frivillige, og de er dyktige og viktige medarbeidere som vi er helt avhengige av, sier han.

Står på videre

Han begynner å nærme seg 60 år, men har ingen planer om å trappe med verken i arbeidslivet eller i det frivillige arbeidet i Sandar Idrettslag. Han betegner seg selv som optimistisk, utadvendt og tålmodig. Han har hus i Skoleveien på Framnes, men har ingen planer om å flytte i en leilighet.

-Jeg synes det er sjarm å ha hus, hage og terrasse. Det er for tidlig å flytte i en leilighet. Jeg liker godt å reise, men jeg kan bli for lenge på samme sted, sier han smilende.

Han gir en stor til takk til Larvik, Sandefjord og Stokke kommune og rektorene som låner ut skolene til overnatting.

-Sandarcupen avsluttes søndag 14. august, og dagen etter er det skolestart. Det gir oss en tillitserklæring som vi takker for. Kommunen har også fått en utfordring til å finne mål til alle banene. Vi spiller 5-fotball (9-10 år), 7-fotball (11-19 år), 9-fotball (13-14 år) og 11-fotball (14-19 år), sier Larsen, som de siste ukene har hatt mange baller i lufta. Cupgeneralen er klar for årets Sandarcupen. I tillegg til å være cupleder har han et nesten like viktig verv. Han er nemlig oppmann for veteranlaget.

espen@byavisa.sandefjord.no