Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
STIF-jentene har lært å gjøre hverandre gode
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 3. Tilla Aronsson må spille videre. Alle foto: Svein André Svendsen  (SE FLERE BILDER VED Å KLIKKE PÅ PILENE I BILDET)

STIF-jentene har lært å gjøre hverandre gode

STIFs J12 i håndball har kjempet helt i toppen i både A- og B-serien denne sesongen og har utviklet seg mye lagmessig.

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

30.03.2014 kl. 14:30

I løpet av de to siste helgene i mars kunne de gå til topps i begge serier, men Runar ble for sterke da jentene kun manglet en seier på å bli seriemestere i A-serien.

Det var surt der og da, men det er det laget som vinner flest kamper som blir seriemester. 

Seier og tap

– Det var det andre tapet i sesongen for oss. Spillerne er nok litt bortskjemte med å vinne. Vi har både seier og tap mot Runar og Larvik Turn denne sesongen, forteller trener Tone Rekdal Kjoss. 

STIF vant over Runar med åtte mål i forrige møte, som var tidligere i måneden. I denne kampen var Runar bedre og viste større vinnervilje. 

– Denne gang ble spillerne mer fokuserte på resultatet enn å spille kampen mens den pågikk. De fikk se hva som kreves og hvor viktig det er å holde innsatsen oppe hele tiden, sier treneren. 

Byttet på

De var 16 spillere ved sesongstart, men etter at lagene var påmeldt til seriespill var det noen som sluttet. Derfor har de 12 jentene som har spilt denne sesongen byttet på å spille kamper i A- og B-serien. 

– Vi har hatt en kjempefin sesong og jentene har utviklet seg veldig mye lagmessig. Det har vært mitt fokus i år. De har lært å gjøre sidemannen god, det er det jeg er mest fornøyd med. Det har gjort at det har blitt mange seiere også. I idretten taper man også, og nå fikk vi lære oss at det blir både seier og tap, sier treneren. 

Søsterduell

Akkurat mot Runar i den avgjørende kampen lyktes de ikke med lagspillet. De ble veldig lei seg etter tapet, som betyr at det var Larvik Turn som vant serien. I fjor var det STIF som vant foran Larvik Turn, der STIF-trenerens søster Vigdis Løwe er trener.

– Vi har vokst opp med håndball sammen. Det er klart at det blir litt spesielt når vi er to søstre som trener hvert vårt lag og bytter på å vinne, sier hun. 

I B-serien kan STIF-jentene gå helt til topps hvis de tar minst ett poeng i de to siste kampene til helgen.

– Jentene er veldig flinke og ikke minst treningsvillige, skryter treneren. De trener to ganger i uka, slik at de kan ha andre aktiviteter ved siden av. Det er en veldig fin gjeng og de er veldig interessert i å lære og prøve nye ting. 

PW-cup

Tidligere i sesongen har laget spilt to cuper og vunnet begge, Nidelv Cup i Arendal og Ekorn Cup på Konnerud i romjula.

– Siste helgen i april er det klart for den gjeve PW-cupen. Det er en turnering med mange gode lag, og da møter vi også andre lag enn det vi er vant til å møte her hjemme. Det har vært mange tette kamper i serien og vi kjenner hverandre godt. Det blir fint å måle krefter mot lag fra andre deler av landet, så det blir spennende. Da ser vi hva slags type håndball de spiller. Vi gutser på og ser hvor langt vi kommer. Spillerne er i en kjempeutvikling, og mange av dem har et ønske om å spille Bring-serie når de blir 16 og har langsiktige mål om å bli gode nok til å bli tatt ut til sonelag. 

Finner forbilder

– Spillerne begynner å strekke seg litt etter forbildene sine. Det gir utslag på treningsiveren og det er veldig sunt. Det er naturlig nok flere av spillerne i Larvik Håndballklubb som er forbilder. De har vi så nært og vi har sett flere av kampene. De finner sine forbilder uavhengig av klubb og kjønn. Det viktigste er at de er gode. Mange av jentene har mye håndball i seg og vi kan sikkert se mer til de fremover hvis de fortsatt har lysten og fortsetter med å legge ned innsats, sier Tone Rekdal Kjoss.