Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Red inn til seier
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

14:00

Jazzkafe med New Orleans Jazz Cab

Sted: Quality Hotel TØnsberg

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Lørdag ettermiddag red Stein Endresen og Cassopeia en rask og feilfri runde under Kingsland Grand Prix. Foto: Line Rakvåg Malones

Red inn til seier

En uke med hest fra morgen til kveld er over. Arrangørene av Artic Equestrian Games kan se tilbake på nok et vellykket hestestevne på Oslofjord.

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

24.02.2014 kl. 17:27

Den norske sprangrytteren Stein Endresen, som holder til på Stall Bergan i Sandefjord, gikk av med seieren i Kingsland Grand Prix lørdag ettermiddag.

Dermed var standarden for avslutningen av den ti dager lange hestefesten satt.

– Vellykket

Lørdag kveld toppet festen seg med kåring av «årets rytter», gallamiddag, og artister som Hanne Sørvaag, Adelén og Marion Ravn på scenen.

Søndag ble arrangementet avrundet med miniatyrhester, Lefdals sirkus og landskamp i Mounted Games. Også der gikk seieren gikk til Norge. 

– Det har vært et svært vellykket arrangement, konstaterer markedsansvarlig ved Oslofjord, Ole Georg Nilsen.

Det norske laget gikk av med seier i Mounted Games på søndag. Foto: Line Rakvåg Malones

15.000 besøkende

I likhet med i fjor tok rundt 15.000 tok turen innom i løpet av arrangementet i år, i tillegg til de mange hundre firbeinte. Utstillerne melder om økt vekst.

– Aeg er så mye for så mange. Det å se allle de glade ansiktene, spesielt på den yngre garde som deltar, det viser hvor viktig dette er for hestesporten i Norge. De får delta på en internasjonal arena, og ikke minst konkurrere sammen med de utøverne de ser opp til, og som de ønsker å bli like gode som. Publikum har bidratt med sin tilstedeværelse og som atmosfæreskapere, sier presseansvarlig, Heidi Skar. 

Miniatyrhester i aksjon. Foto: Line Rakvåg Malones.

– Det har vært topp stemning og fantastiske konkurranser, show, seminarer, kurs med kjente trenere og dommere, konserter og gallashow med virkelig trøkk. Arrangementet har etter det jeg kan bedømme gått prikkfritt, og det har vi også fått tilbakemeldinger fra deltagerne på. Vi fikk også mange norske seire, og det er selvfølgelig også en bonus, samtidig som det viser at norsk ryttersport er i god fremgang. Jeg er veldig glad, sier Skar.

Stein Endresen. Foto: Line Rakvåg Malones.