Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Nå snakker han opprykk
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Fornøyd: Lars Bohinen er fornøyd med sesongen så langt, men presiserer at laget har mye å jobbe med også utover høsten. –Resultatmessig er jeg veldig fornøyd, men prestasjonsmessig har det variert for mye, sier SF-treneren. 

Nå snakker han opprykk

Før sesongen ville ikke SF-trener Lars Bohinen snakke om opprykk. Nå er han tydelig på at laget bør avslutte sesongen som nummer én eller to for å unngå en knalltøff kvalifiseringsrunde til høsten. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

06.07.2016 kl. 15:20

Tross tap mot Levanger på søndag, ligger Sandefjord Fotball på 2. plass når det kun gjenstår én kamp før ferien.

Med en nesten identisk sesongstart som i 2014 er det naturlig at både spillere, trener og resten av klubben håper og tror på opprykk til Eliteserien.

I fjor var tapsrekken lang og tung, derfor var trener Bohinen opptatt av å få en god oppkjøring til sesongen. Her ble grunnlaget for det som har vist seg å bli en god start.

-Resultatmessig er jeg veldig fornøyd, men prestasjonsmessig har vi variert for mye. Vi har heldigvis unngått store skader og har brukt bortimot hele spillerstallen så langt. Vi er i en god utvikling og det er tydelig bedre relasjoner i laget, forteller Lars Bohinen.

Framgang

Treneren har ikke mye negativt å peke på i sesongen så langt, men er tydelig på at det er mye å jobbe med.

-Vi har et bra fotballag og min jobb er å få det beste ut av hver enkelt spiller. Totalen skal være bedre enn summen av de elleve på banen. Det viktigste for meg er å utvikle laget og sørge for framgang.

-Og vinne kamper?

-Selvfølgelig. Resultater trumfer det meste. Men det er ikke like gøy å vinne hvis vi ikke ser framgang, sier Bohinen.

Heve bunnivået

Spillerne har gjennom sesongen fått kjenne på hvordan det er å prestere og vinne. Det har derimot ikke bare vært solskinnsdager i garderoben.

-Mot Ull/Kisa gikk vi nesten i oppløsning i første omgang. Det er den eneste kampen jeg har vært sinna i pausen, forteller Bohinen.

-Hvordan er du da?

-Jeg er direkte, har høy stemme og er sint i blikket. Det er sjelden jeg er direkte på enkeltspillere.

Ny spiller?

Sommerens overgangsvindu åpner 22. juli. Det kan bety noen endringer i laget.

-Vi har stram økonomi og må være nøkterne. Når overgangsvinduet åpner er det mulig vi kommer til å låne ut et par av spillerne. Det er til det beste for dem også i forhold til spilletid.

I tillegg har Bohinen et sterkt ønske om én ny spiller.

-Vi trenger et nytt ansikt, en ny stemme og en ny kvalitet. Å få inn en spiller til, hjelper også med å holde resten av spillerne på tå-hev. Jeg mener det er riktig å forsterke i medgangstider, ikke når det går dårlig. For å få på plass en ny spiller er vi derimot avhengig av økonomisk hjelp fra våre samarbeidspartnere, sier treneren.

-Og hvilken spiller står øverst på ønskelista?

-Jeg vil ikke gå inn på verken navn eller posisjon. Det blir feil overfor hele spillergruppa, slår han fast.

Høstklare

Treneren strategi for høstsesongen er klar. De skal fortsette som i vår, trene hardt og fokusere på seg selv.

-Spillerne skal ta kamp for kamp, mens vi trenerne skal ha et litt større perspektiv. Vi må ta hver eneste kamp seriøst og ikke tro at noen av kampene vil bli enkle. Jeg vil ikke oppleve det samme som mot Ull/Kisa igjen, konstaterer han.

-Og da blir det Eliteserien neste år?

-Vi skal gjøre vår jobb og da er vi i førersetet! Å ende opp som en av de to øverste på tabellen er absolutt å foretrekke. Da slipper vi en tøff kvalifisering i høst. Sesongen kan bli lang og vi har jo planer om å spille Cupfinale 20. november, informerer Bohinen.

Siste før ferie

Førstkommende mandag reiser gutta til Trondheim hvor de møter Ranheim i vårsesongens siste kamp. Så venter en kort, men velfortjent ferie. Trener Bohinen har planer om å nyte deler av den korte ferien i Italia og resten hjemme i Sandefjord. 

Neste hjemmekamp er mot Kongsvinger søndag 31. juli.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no