Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Larvik uten mulighet til avansement
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

14:00

Jazzkafe med New Orleans Jazz Cab

Sted: Quality Hotel TØnsberg

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Larvik uten mulighet til avansement

Lørdag mistet Larvik Håndballklubb alt håp om avansement i Champions League da Buducnost beseiret vertene 22-17 i Arena Larvik. Med to kamper igjen i hovedrunden har ikke klubben muligheten å bli blant de to beste som tar seg til kvinnenes første Final 4.

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

01.03.2014 kl. 19:57

I pausen fikk publikum servert nyheten om at landslagsspiller Mari Kristine Søbstad Molid er klar for Larvik Håndballklubb. Hun er den første signeringen foran neste sesong.

Onsdag ble Larvik seriemester for tiende gang på rad og 16. gang totalt og sikret deltakelse i Champions League neste sesong. Lørdag ble Larvik jagende etter Buducnost og i de siste ti minuttene ble luken for stor.

Uten seier i hovedrunden

Larvik står dermed fortsatt uten seier i hovedrunden. De kan rette litt på inntrykket mot Krim på hjemmebane neste lørdag, men det vil være uten betydning for mulighetene til avansement.

Larvik vant turneringen i 2011 og spilte seg helt til finalen forrige sesong. Denne sesongen hadde Larvik kun ett poeng halvveis i hovedrunden og måtte vinne lørdagens kamp for å ha mulighet til avansement.

Larvik har historisk hatt et godt tak på monetnegrinerne, med sju seiere på 11 møter, men i dag ble det tap nummer fire og farvel til avansement i Champions League.

1990-årgang

Mari Molid er fra den gylne 1990-årgangen som vant både EM og VM for junior, der hun spilte sammen med Nora Mørk. Som senior har trønderen vunnet EM 2010 og VM 2011 med landslaget. Etter gjennombruddet i VM i Serbia, der hun ble omtalt som Norges fremtidige sjef i forsvar, står hun med 67 kamper og 42 mål med flagget på brystet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson beskrev henne overfor handball.no som en høyrehendt bakspiller med meget gode forsvarskvaliteter og et hardt skudd da hun ble tatt ut til debuten i World Cup i september 2010. Det samme kan Larvik-publikummet få gleden av å se neste sesong.

Toppscorer

Etter seks sesonger i Byåsen byttet hun til Levanger, der hun har fått større ansvar. 23-åringen har vært den nedrykkstruede klubbens toppscorer i begge sesongene hun har vært i klubben. Totalt har hun scoret 603 mål på 235 kamper for de to lagene.

Nå har hun skrevet treårskontrakt med seriemesteren.

Nysigneringen har vært med på å oppleve hvordan det er å vinne over sin nye klubb, men riktignok var hun ikke spesielt sentral for Byåsen som 17-åring i cupfinalen 2007.

Mari Molid er klar for Larvik Håndballklubb fra neste sesong. Hun ble presentert for publikum i pausen under Champions League-kampen mellom Larvik og Buducnost i Arena Larvik lørdag. Foto: Svein André Svendsen