Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
- Jeg verken skjønte eller husket noenting
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

14:00

Jazzkafe med New Orleans Jazz Cab

Sted: Quality Hotel TØnsberg

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Slik så karten til Emil ut etter det voldsomme krasjet. Foto: Emil Antonsen.

- Jeg verken skjønte eller husket noenting

Regjerende europamester Emil Antonsen var lørdag involvert i en voldsom krasj på gokartbanen i Italia. I dag stiller han til start igjen.

Sindre Lindstrøm Andersen - 09.03.2014 kl. 13:30

— Jeg gir meg ikke bare på grunn av litt vondt i beina, sier Emil etter krasjen og stiller til start søndag.

15 centimeter fra jernstolpe

Gokartkrasjen var av det voldsomme slaget og Emil var heldig som slapp billig unna.

— Jeg var cirka 15 centimeter fra å bli sendt inn i en jernstolpe. Karten traff et par sånne, og hadde jeg truffet er det ikke sikkert at jeg hadde snakka i telefonen nå. 

Det var på slutten av runde to det gikk galt. Emil kom ut på langsiden og så at det var en som mistet vannet på radiatoren, allerede da skjønte han at det kom til å være glatt i første svingen. 

— Plutselig ser jeg at kartene foran meg kjører ut, og før jeg rekker å reagere så vrir karten min seg mot venstre midt på langsiden. Uten å ha svinget eller bremset så vrei karten seg i 145 km/t. Da lukket jeg øynene, når jeg åpnet de satt jeg på knærne foran karten og verken skjønte eller husket noenting. 

Stilte til start

Emil stilte, utrolig nok, til start søndag. 

— Formen er egentlig ganske fin, jeg har ganske vondt i beina og kjenner at jeg har fått juling etter å ha blitt kastet ut i over 140 kilometer i timen. Men det kunne ha gått så mye verre, forklarer Antonsen.

Emil kjørte seg opp åtte plasser i prefinalen, noe som betyr at han startet som nummer 12 i finalen. I finalen var Emil igjen uheldig og krasjet med en annen sjåfør, noe som betydde slutten på det løpet. Da han og sjåføren han krasjet med sto å så på resten av finalen krasjet to andre, den ene karten traff Emil som endte helgen på sykehus med noen sting.