Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Inviterer til sykkelfest
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Noe for alle: Rune Steinsvik har hektiske dager før årets sykkelfestival går av stabelen til helg. Han inviterer alle til å ta turen til Badeparken og håper flest mulig melder seg på ett av løpene. –Her er det noe for alle, sier han. 

Inviterer til sykkelfest

Fredag braker det løs i Badeparken. Gjennom hele helgen skal små og store tråkke seg gjennom byens gater, landeveier og terreng. Og forhåpentligvis skal flere rekorder slås. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

15.08.2016 kl. 09:00

I år håper arrangøren på deltakerrekorder og publikumsrekorder når Sandefjord Sykkelfestival går av stabelen. For første gang samles alle rittene til én og samme helg, og målet er å skape en stor sykkelfesthelg i byen. Hit kommer flere proffer og hele den norske amatøreliten. I tillegg kan alle som har en sykkel finne sitt løp å delta i.

-Her er det noe for enhver smak og hvis man ikke ønsker å sykle selv, så er det uansett verdt å komme til byen for å få med seg alt som skjer. Det er i Badeparken det skjer og for første gang er det målgang for alle løpene her, forteller Rune Steinsvik.

Grand prix

Helgen tråkkes i gang allerede fredag ettermiddag. Da blir det folkefest i sentrum når noen av verdens og Norges beste syklister skal slåss om seieren i gaterittet Sandefjord Grand Prix. Vestfold egen Sondre Holst Enger kommer. I tillegg stiller flere ryttere fra Team Sky til start.

-Det jobbes fortsatt med noen spennende deltakere. Vi var veldig nær å få Chris Froome hit, men siden han skal starte Spania rundt på lørdag ble det umulig. Det kan derimot dukke opp noen overraskelser, sier Steinsvik hemmelighetsfullt.

Ny rekord

Lørdag er det fullt program med terreng- og mosjonsrittet Grand Challenge (Sandefjordrittet) og Sandefjord Grand Classic – et retroløp der sykkelen må være minst 30 år gammel og turen byr på gode smaksopplevelser. I tillegg kan barna delta i Tour of Norway for kids. Her satses det på rekord.

-Vi hadde 572 barn som syklet i fjor og ble nummer to på landsbasis. I år skal vi ha ny rekord og bli best i landet. Da må vi ha nærmere 800 barn på startstreken. Det skal vi klare, sier Steinsvik.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no

Fakta: Sandefjord Sykkelfestival

*19.-21. august.

*Gateritt med profesjonelle, terrengritt, mosjonsritt, retroritt og landeveisritt.

*I tillegg arrangeres Tour of Norway for kids.

*Alle løp starter og avsluttes i Badeparken.

*Arrangør er Sandefjord Sykleklubb.