Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Frisk rekord til Larvik!
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

14:00

Jazzkafe med New Orleans Jazz Cab

Sted: Quality Hotel TØnsberg

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 11. Det ble satt ny, norsk rekord i isbading i Larvik søndag. 185 deltok. Foto: Svein André Svendsen SE FLERE BILDER VED Å TRYKKE PÅ PILENE.

Frisk rekord til Larvik!

Søndag ettermiddag bidro 185 mennesker fra hele fylket til å sette Norgesrekord i isbading i Larvik.

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

23.02.2014 kl. 14:39

Rekordforsøket på Batteristranda på Langestrand kom i stand etter initiativ fra Lasse Eriksen på Farris Bad, som ligger rett ved stranda.

Det var Brevik i Telemark som hadde den forrige Norgesrekorden i isbading. Den lød på 171 personer.

Noen fikk kalde føtter

Påmeldingene strømmet inn og allerede for en uke siden hadde 128 mennesker allerede meldt seg på. Dagen før hadde 194 meldt seg på, men noen hadde fått kalde føtter og flere meldte seg på samme dag. Kaldt ble det uansett med 12 sekundmeter vind og 4 grader på land.

Verdensmester i isbading, Trygve Bauge, ledet an da rekorden ble satt. Hans rekord er en time og fem minutter, men søndag holdt det å være i det én grad «varme» vannet i 15 sekunder for at rekorden skulle bli godkjent.

– Det var friskt, men jeg er vant til å bade i kaldt vann. Jeg er ofte gjest på Farris Bad og dette var et kjempeartig påfunn. Etter isbading blir man veldig klar i hodet og masse deilige endorfiner bare spruter ut i kroppen, så dette er veldig godt for helsa, forsikrer Annabel Holmes fra Vestfossen.

Ikke så ille

– Jeg synes egentlig ikke det var så ille som det kunne vært, det var ikke så ille. Når du får roet deg i vannet er det ikke så galt, forteller Jo Inge Dalland fra Larvik. Han har prøvd isbading mange ganger tidligere.

De var ute i vannet lenger enn de påkrevde 15 sekundene. De savnet en nedtelling, så de ble i vannet til de var sikre på at rekorden var et faktum.

– Det var kjempegøy å se så mange folk bli med på dette. Trygve Bauge overtok styringen og bare satte i gang, så vi fikk ikke brukt høyttaleranlegget vi hadde forberedt, men jeg synes det var moro uansett. Dette var første gangen og forhåpentlig kan dette bli en årlig foreteelse med et godt vinterbad. Til neste år håper vi enda flere blir med og lager en skikkelig vinterfest. Denne dagen tok vi 100 kroner for å bade i sjøen. Det er «Huset» i Larvik som var mottaker, et kommunalt sosialt treffsted og aktivitetshus for de som sliter psykisk, forteller Lasse Eriksen.

Alle deltakerne fikk diplom etter den friske bragden.