Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Følger ivrig med fra sidelinja
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Selv om hun trener fortsatt, blir det litt mer fritid for Tine Rustad Kristiansen mens magen vokser. Foto: Svein André Svendsen

Følger ivrig med fra sidelinja

Etter å ha spilt ti cupfinaler på rad var det rart for Tine Rustad Kristiansen å stå over da Larvik Håndballklubb vant i Oslo Spektrum i romjula. 

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

16.02.2013 kl. 09:15

Hun var gravid og spilte kun til slutten av oktober. 

– Jeg hadde håpet å spille flere kamper, men det var på grunn av en skade i akillesen jeg måtte gi meg, forteller hun. 

Noe helt nytt

Det ble med fem kamper denne sesongen for bakspilleren. Nå venter hun sommerbarn i juni. 

(Saken fortsetter under bildet)

Tine Rustad Kristiansen

– Det blir en spennende tid. Det er noe helt nytt jeg går inn i. Jeg er vant til å ha barn rundt meg, men det er klart det blir noe annet når jeg skal ha ansvaret selv.

– Akillesen var ikke bra, og den føles jo bedre nå. Jeg løper litt og vet ikke hvordan den hadde reagert hvis jeg skulle spilt for fullt, men den er mye bedre enn den var. Kanskje den har godt av at den pausen jeg er inne i nå, filosoferer Tine Rustad Kristiansen. 

Tar seg tid

– I den tiden jeg er inne i nå føler jeg at jeg har mer tid til å gjøre de tingene jeg ikke ville fått gjort da jeg spilte. Det tar tid og det er mye reising og kamper. Jeg benytter tiden til å gjøre ting jeg ikke fikk gjort, som for eksempel å gå på fjelltur eller yoga.

– Jeg føler at jeg har mer tid til det nå. For ikke lenge siden var samboeren og jeg på Finse og fikk oppleve fjellet vinterstid. Vi var veldig heldig med været, gikk på ski og koste oss. Det er en ting jeg nesten aldri har fått gjort ellers, sier hun.

– Muligheten til å reise litt og gjøre andre ting er større nå. Jeg setter pris på å ha god tid til det jeg ellers ikke har så god tid til. Jeg har hatt alltid hatt mange kokebøker, men nesten aldri bladd i dem. Nå tar jeg meg tid til det. Noe av tiden går også med på å bla litt i kokebøker, jeg prøver å være litt huslig. Prøver ut litt nytt, det er gøy.

(Saken fortsetter under bildet)

Tine Rustad Kristiansen og samboeren var heldig med været da de nylig var på Finse. Foto: Privat

Nå er hun litt over halvveis i svangerskapet. Samboeren har tidligere pendlet til Lillestrøm, men nå har han fått seg jobb i Larvik og kan være mer hjemme.

Jobber i klubben

Tine Rustad Kristiansen studerte markedsføring i Oslo og gikk over til å studere økonomi da hun flyttet til Larvik. Det endte med en bachelor i økonomi. Hun jobber to dager i uka med regnskap i klubben, med fakturering og andre oppgaver. 

– Hverdagen min er lik i forhold til jobb og trening, bortsett fra at jeg trener litt annerledes enn før. Jeg er med på spillermøter, men ikke selve kampene.

– Det er litt kjedelig å trene for seg selv når de andre trener felles, så jeg kjenner at jeg må inn og kaste litt ball av og til. Det hender jeg kaster noen pasninger og skyter litt på trening. Det er gøy å være med på noe, i hvert fall det man har muligheten til.

Det kribler

Tine Rustad Kristiansen er fast bestemt på at hun skal tilbake på håndballbanen.

– Det er planen. Jeg kjenner det kribler når jeg ser de andre trene og spille kamper. Jeg har ikke lyst til å legge håndballen på hylla enda. Det blir stas å komme hjem med et barn. Vi får se hvor fort jeg er på beina igjen, det får jeg ta som det kommer. Vi får se hvordan det fungerer, sier hun.

Tine Rustad Kristiansen

Bakspiller, Larvik Håndballklubb

Født: 12.02.1980 på Lørenskog

Høyde: 172 cm

Drakt nummer 6 

Klubber: Fjellhammer (1992-2002), Larvik (2002-)

Meritter:

Landslaget (2005-): 43 kamper (52 mål)

EM-gull 2008

Larvik HK: 431 kamper (1416 mål)

Gull i Champions League 2011, gull i Cupvinnercupen 2005, 2008, 9 seriegull 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 10 NM-gull 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012.

Mer fra Samfunn

Akkurat passe stor
Forrykende forestilling
Ansvaret for 5.500
Strekker ut en hånd
Ser lyst på fremtiden
-Ble sett for den jeg er
Borgertog for hele kommunen
Mer aktive barnehagebarn
Vil være en synlig ordfører
Forkjemper for nye Sandefjord