Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
-Baseball er vårt symøte
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

TØFFE DAMER: Vanja Cecilie Aspenes (til venstre), Jeanett Clausen og Marita Wallum Bredland trener fast baseball hver onsdag kveld på Sandarbanen. De stortrives med idretten.

-Baseball er vårt symøte

De trener baseball i all slags vær, og har det utrolig sosialt og hyggelig sammen. For de tre mødrene er baseball som et symøte. Håndarbeid er byttet ut med baseballutstyr.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

07.09.2016 kl. 12:08

Marita Wallum Bergland, Jeanett Clausen og Vanja Cecilie Aspenes er tre ivrige baseballspillere i sin beste alder. Med godt humør og stort pågangsmot møtes de til trening hver eneste onsdag kveld. Ja, de har trent når det har regnet fra åpen himmelen, selv når Tor med hammeren har hatt en dårlig dag.

-Gubbene må holde seg hjemme og passe på barna. De har spurt om å være med på trening, men det går vi ikke med på. Dette er vårt symøte, og det betyr mye for oss å møtes på denne måten.  Barn, jobbing og alt annet som skal ordnes hjemme tar mye tid, sier de tre damene med et stort smil og stort engasjement.

Flere av de kvinnelige spillerne har en gubbe eller samboer hjemme som også spiller baseball.

-Mannfolka vil ikke trene hvis det er regn eller dårlig vær. De er noen pyser, sier damene og ler godt.

Godt humør

Sandefjord Vikings Softball and Baseball Club har registrert 16 damespillere. Sporten er stor i USA, og på treningene snakkes det både norsk og amerikansk. På damelaget er det flere nasjonaliteter.

-Vi lærer å kjenne andre kultur og vi har fått et større nettverk etter at vi begynte å spille baseball. Vi har det sosialt og hyggelig sammen, sier Marita Wallum Bredland.

Damelaget tar gjerne imot flere interesserte. Det kreves ikke at man kan spille baseball, men det er viktig at man har godt humør.

-Jeg kunne heller ikke baseball før jeg begynte i vår, men har lært mye siden vi startet, sier Vanja Cecilie Aspenes som er initiativtager til damelaget og kontaktperson i klubben. Jenny Cripps er damelagets trener, mens Fallon Torp er kaptein.

Barnelag

Klubben begynte med trening for barn forrige onsdag ettermiddag. Mange barn fikk prøve seg da det ble arrangert Åpen dag på Sandarbanen nylig. Ava Laumatia var en av mange som fikk prøve å slå ballen og det klarte hun med glans.

-Jeg syntes det var gøy å slå ballen langt. Jeg møtte nye venner, og jeg vil gjerne spille baseball, slik som pappaen min gjør, sier Ava, som også fikk vist fram at hun kunne løpe fort.

Jakob Løvmo hadde aldri tatt en ball før han prøvde seg med litt hjelp av pappa som spilte for 20 år siden.

-Jeg traff ballen bra flere ganger, og jeg har lært å kaste ballen riktig. Jeg vil gjerne begynne på barnelaget, sier Jakob.

Sandefjord Vikings Softball and Baseball Club har som mål å starte et barnelag til våren. Først venter det trening for å lære de grunnleggende ferdighetene. Klubben låner ut utstyr til alle som er interesserte i å prøve seg i baseball. Mesteparten av utstyret er imponert fra USA.

espen@byavisa.sandefjord.no

FAKTABOKS:

Sandefjord Vikings Softball and Baseball Club gjenoppsto i slutten mai etter initiativ fra David Schroeder, som også er klubbens ”president”, mens kona Vanja Cecilie er ”The first lady”.

46 registrerte spillere, 16 av dem er damer. Har eget herrelag og damelag, og har som mål å starte barnelag til våren.

Barna trener hver onsdag ettermiddag, damelaget onsdag kveld, mens herrelaget møtes torsdag kveld. Treningene finner sted på Sandarbanen.

Klubben låner ut utstyret til de som er interesserte seg i å teste ferdighetene.