Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Vil ha mer aktivitet på banen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Vil ha mer aktivitet: Da Morten Fevang vokste opp var det alltid barn på fotballbanen i Kodal. Den tidligere fotballspilleren håper det blir mer aktivitet på gressmatta fremover.

Vil ha mer aktivitet på banen

I oppveksten tilbrakte Morten Fevang mye tid på fotballbanen i Kodal. Den tidligere fotballspilleren forteller at det alltid var unger i området. Nå håper han at det igjen satses på fotball og at området nok engang skal bli et samlingssted for de unge i bygda.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

26.10.2016 kl. 11:28

Grunnlaget for Morten Fevangs fotballkarriere ble lagt på den grønne matta i Kodal. Sammen med klassekamerater og andre barn i bygda tilbrakte han mange timer med trening og lek på og rundt banen. I dag er det altfor lite aktivitet ifølge den pensjonerte fotballspilleren.

-Nå er det knapt et fotballag her og det er synd. Det er synd at aktiviteten dør ut. Dette var en veldig viktig del av min oppvekst og jeg mener det hadde vært bra med mer aktivitet for de unge som bor her, sier han.

I dag bor og jobber Fevang i Skien, men han er av og til hjemme hos mor og far på middag. Med utsikt ned på fotballbanen vet han at det ikke er like mye aktivitet som før.

Livet etter fotballen

Morten Fevang avsluttet sin fotballkarriere i Odd for tre år siden, men han er fortsatt ansatt i klubben.

-Jeg har en 25 prosent stilling som trener for Gatelaget i Odd. Hovedjobben min er i Skien kommune hvor jeg jobber med aktivisering av mennesker som sliter med rus, så det blir litt av det samme i begge jobber, forteller han.

Etter endt fotballkarriere dukket det opp en mulighet han ikke hadde forutsett. Under julebordet til klubben valgte en lottomillionær å betale lønna til Morten Fevang i ett år for at han skulle bli i klubbens administrasjon.

-Jeg har flere ganger vært på rett sted til rett tid i min karriere. Jeg har vært veldig heldig, slår han fast.  

1)Hvorfor er det fint å vokse opp i Andebu?

-Det er ikke vanskelig å trives her. Min oppvekst var veldig trygg og god. Jeg hadde mange gode venner og alltid mye å finne på. Her har man alle muligheter. Det var veldig stor aktivitet her da jeg vokste opp og jeg har alltid vært glad i å være aktiv. Vi gikk på ski om vinteren og spilte fotball resten av året. Det var tilrettelagt for de aktive.

2)Hva er det første du forteller om hjemkommunen din til en som aldri har vært her?

-Jeg sier bestandig at jeg kommer fra Kodal. Så forklarer jeg at det er i Andebu. For de som ikke vet hvor det er, forteller jeg at Sandefjord er nærmeste by og at det ligger inn i landet. Jeg forteller også om oppveksten og mulighetene man hadde som aktivt barn. Man ble veldig knyttet til de man lekte med.

3)Hvordan vil du beskrive menneskene i din kommune med ett ord?

-Det var et vanskelig spørsmål. Ett ord… Jeg tror de er ganske runde i kantene og det er bra folk. Jeg må bruke to ord: hel ved.

4)Hva er ditt favorittsted i din hjemkommune, og hva gjør stedet så spesielt?

-Det må bli fotballbanen i Kodal. Her tilbrakte jeg veldig mye tid og all aktivitet var sentrert rundt dette området. Det var alltid noen på banen og hvis det ikke var andre der, kunne jeg og naboen gå ned og spille fotball i timevis. Det var høy aktivitet og mange lag. Dette stedet har betydd enormt mye i min oppvekst.

5)Hva er ditt forhold til folk fra de andre to kommunene?

-Jeg kjenner veldig lite til Stokke siden det var lite aktivitet den veien. Til Sandefjord har det alltid vært en god forbindelse i forhold til skole. Etter ungdomsskolen gikk jeg på skole i Sandefjord og da blir man mer knyttet til de man går sammen med. Det har alltid vært naturlig for oss å reise til Sandefjord. I forhold til fotballen var det et naturlig steg videre da man ble større og bedre. Da pappa ble trener i Runar tok det ikke lang tid før jeg spilte der.

6)Hva tror du kan være den største fordelen med at de tre kommunene slår seg sammen?

-Jeg føler at Kodal alltid har vært nær Sandefjord, men nå blir vi en del av kommunen og da kan vi ikke bli ”mobba” for å være bøndene i byen lenger. Det er en fordel å bli en større enhet og at bygdene blir mer integrert i bypolitikken. Kodal kommer nok til å bli mer attraktiv som bosted og det vil flere oppdage. Det er tryggere og bedre å vokse opp her.

7)Frykter du at noe kan bli borte?

-Det blir jo spennende å se hva som skjer i forhold til skole og idrett. Jeg håper man vil ta bare på de lokale enhetene.

8)Hvem anser du som den beste ambassadøren for Andebu?

-Tidligere rektor Stener Speilberg var en veldig ressurs for Kodal og en respektert mann i mange år før han døde. I dag vil jeg vel si at Heljar Berge og Espen Rolstad er gode ambassadører for bygda. De er stolte av å være herifra. Det er jeg også. Man har blitt den man har blitt fordi man vokste opp her og blitt formet av menneskene som bor her.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no