Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Tilbake til barndommens rike
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Barndomsminner: På Langeby ble mange av sommerens barndomsminner skapt. –Jeg liker dette stedet veldig godt og det tar meg tilbake til barndommens somre. Dette området er jo helt fantastisk, sier Morten Gran. 

Tilbake til barndommens rike

Når Morten Gran skal vise frem ett av sine favorittsteder tar han oss med til Langeby. Her ble gode barndomsminner skapt og fortsatt tar sjefen for Grans Bryggeri turen hit for å mimre og nyte. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

30.09.2016 kl. 12:15

Han tenker, sover og drikker Grans bryggeri hele tiden og har innsett at jobben er en livsstil og at det aldri blir helt rolig. Som underdog i konkurranse mot noen av verdens største merkevarer har Morten Gran tro på at alt er mulig.

-Vi er såpass høye og mørke at vi tror dette vil gå i det lange løp også. Vi slåss mot de sterkeste merkevarene i verden og det krever sitt. I vår bransje er det alltid mye å gjøre og endringer vi står overfor. Det er hektisk, men vi har det gøy også. Jeg kunne ikke tenkt meg noe annet, sier Morten Gran.

Han tok over som leder for Sandefjords eget bryggeri for ti år siden og har aldri angret på det. Nå er Grans Bryggeri godt i gang med juleforberedelsene og sjefen kan røpe en liten nyhet.

-Julebrusen er allerede ute i butikkene og produksjon av juleøl er godt i gang. Det blir juleøl av ymse slag og i ulik innpakking og i år kommer den lille julebrusen også på boks, forteller han.

1) Hvorfor er det fint å vokse opp i Sandefjord?

-Sandefjord har alt og er en by med alle muligheter. Her har man alle fasiliteter både innen kultur og idrett. Byen er såpass stor at den gir rom for muligheter og såpass liten at man er skjermet for storbyens utfordringer. I tillegg er det et godt klima og hyggelige folk. Sandefjord er mitt soleklare førstevalg og det er derfor jeg bor her også.

2) Hva er det første du forteller om hjemkommunen din til en som aldri har vært her?

-Jeg sier at de må komme hit og se hva vi har. Det er den mest imponerende kystlinjen, strender, øyer og skjærgård som er helt fantastisk. Så forteller jeg hvor praktisk vi har det. Det er kort vei til alt og god kommunikasjon. Jeg nevner selvfølgelig også alle de trivelige menneskene som bor her.

3)Hvordan vil du beskrive menneskene i din kommune med ett ord?

-Pågangsmot er et godt ord. Det er overraskende mange som har stort pågangsmot og janteloven har dårlige kår her i Sandefjord.

4) Hva er ditt favorittsted i din hjemkommune og hva gjør stedet så spesielt?

-Langeby er ett av mine favorittsteder. Her har jeg utrolig mange gode barndomsminner fra. Jeg bodde her hele sommeren og kunne løpe fra bestemor og bestefar ned til sjøen. Her lærte jeg å svømme og vi spilte fotball og hadde det morsomt. Siden jeg ikke bor ved stranden nå, så er det fortsatt fint å dra hit på de beste dagene. Kombinasjonen svaberg og sandstrand er veldig flott. Man må oppleve en sommerdag her på Langeby og gjerne en sommerkveld også.

-Hva er ditt forhold til folk fra de andre to kommunene?

-Jeg kan ikke skryte på meg for mange bekjente fra Stokke og Andebu, men slekta mi kommer jo fra Andebu. Jeg tror en sammenslåing vil gavne alle og at vi kommer til å bli et sammensveiset folk som står bra rustet sammen. Man bor der man bor uansett hvor kommunegrensen er og folk kommer fortsatt til å ha stolthet rundt sitt eget sted.

-Hva tror du kan være den største fordelen med at de tre kommunene slår seg sammen?

-Det er klart mer rasjonelt å drive større enheter. Jeg tror det vil gi oss et bedre velferdstilbud til syvende og sist. En bedre organisering fører til et bedre sted å bo og arbeide for alle.

-Frykter du at noe kan bli borte?

-Nei! Jeg kan ikke se hva det skulle være. Det som er viktig er at Sandefjord-politikerne er inkluderende og at de tar hensyn til at vi nå er en større geografisk kommune.

Hvem anser du som den beste ambassadøren for Sandefjord?

-Det er mange som gjør en fantastisk jobb for Sandefjord. Det er dyktige ambassadører både innen næringsliv, kultur og idrett. Marit Sagen Gogstad i Sandefjord Næringsforening er en samlende og god leder som gjør en veldig god jobb for Sandefjord og representerer byen på en god måte. I tillegg lar jeg meg imponere av Marit Strømøy og hennes meritter. Hun representerer byen på en måte som vi kanskje ikke er flinke nok til å se.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no