Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Til Topps i Hjerte for byen
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Vant: Morten Fon gikk av med seieren i årets Hjerte for byen. Fra venstre ordfører Bjørn Ole Gleditsch, som leste opp juryens begrunnelse, Per Ketil Berg (Sandefjord Fotball), Ingebjørg Tollnes (Komplett), bak Ole Johnny Borgersen-Berg (Peppes Pizza), Gunnar Bjørn Gade (Teknomed) og Morten Lie Kristoffersen (Så Lett Data). Foran Karianne Kristiansen Lund (KK-Regnskap), vinneren Morten Fon (Jotun) og Cathrine Stensland (Metro Branding).

Til Topps i Hjerte for byen

-Jeg er heldig som leder et selskap med gode medarbeidere eller pingviner som vi kaller oss. Selskapet har gode eiere og vi skal utvikle oss videre, sier årets Hjerte for byen-vinner, Morten Fon.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

21.12.2016 kl. 09:00

I konkurranse med ni andre sterke kandidater, var det konsernsjef i Jotun, Morten Fon, som trakk det lengste strået i årets Hjerte for byen, som i år hadde undertittelen lederen. Det var en enstemmig jury som kåret vinneren.

Vinneren ble presentert på Sandefjord Næringsforenings julefrokost 15. desember, og vinneren fikk umiddelbart tilbakemeldinger fra de andre finalistene og fra gjestene i salen.

God bedriftskultur

«Årets Hjerte for Byen»-vinner har stor tillit blant de ansatte og har en stor del av æren for at selskapet har klart å forene ulike kulturer og mennesker om en felles og sterk bedriftskultur, og gjennom dette skapt fantastiske resultater.

Vinneren beskrives av de ansatte som raus og rettferdig, men kan samtidig stille krav. Utover dette trekkes det fram at vinneren har gode kommunikasjonsegenskaper og vilje til å by på seg selv. Selskapets verdier – lojalitet, respekt, omsorg og mot reflekteres hele tiden i hvordan han leder bedriften.

På et videoopptak med en hilsen fra de ansatte i bedriften, kom det fram at konsernsjefen er flink til å få med seg de ansatte, er tydelig, seriøs og at han snakker med alle på en god måte.

-Vi har det moro på jobben, var en av kommentarene fra de ansatte.

Prisvinneren synes det er svært hyggelig med gode tilbakemeldinger.

-Jeg er opptatt av «Hjerte for byen vår». Jotun skal videreutvikle seg og det skjer i Sandefjord. Vi skal bidra til videre vekst i byen, sier Fon.

Godt sted å bo

Morten Fon har jobbet 27 år i Jotun, de siste 11 årene som konsernsjef. Han er glad i Sandefjord og synes det er et godt sted å bo.

 -Sandefjord og Jotun skal utvikle seg videre, det skal vi investere i slik at vi fortsatt har en god bedrift og en fin by. Jeg vil rose Sandefjord Næringsforening som er flinke til å ta initiativ. På julefrokosten salmer de 230 gjester, og det viser at de gjør en god jobb, sier Fon.

espen@byavisa.sandefjord.no

Fakta:

Juryens begrunnelse:

-Vinneren av Hjerte for byen 2016 har vært leder i mange år. Han har hatt noen tøffe utfordringer på veien, men er optimistisk med tanke på framtiden.

-Han er flink til å lytte og er tydelig på mål og retning, og blir ikke oppfattet som sjefen med stor S. Han har selv uttalt - det viktigste er å være nær. Vinneren beskrives av de ansatte som raus og rettferdig, men kan samtidig stille krav.

-Denne lederen har stor tillit blant de ansatte og har en stor del av æren for at selskapet har klart å forene ulike kulturer og mennesker om en felles og sterk bedriftskultur, og gjennom dette skapt fantastiske resultater.

-Vinneren er god til å kommunisere og byr gjerne på seg selv. Selskapets verdier – lojalitet, respekt, omsorg og mot reflekteres hele tiden i hvordan han leder bedriften.

Finalistenes råd til fremtidige ledere

Morten Fon

-Bygg kultur og ta vare på folk. Da kan du komme langt.

Morten Lie Kristoffersen

-Se framover, ikke tilbake. Bli med å lær av andre, få samarbeidspartnere lokalt og ta godt vare på kundene og medarbeiderne.

Cathrine Stensland

-Unngå for mye «top-down»-lederstil. Det er viktig å ha folk med seg, vær tydelig og gi klare mandat. Vær tilbakemeldingsorientert og gi anerkjennelse for gode prestasjoner.

Karianne Kristiansen Lund

-Vær åpen for endringer, inntrykk og innspill. Man er aldri utlært. Det er viktig å være en god lagspiller. Å ha en plan er viktig og likviditet er avgjørende.

Christian Røsjorde

-Vær deg selv med dine verdier og idealer. Det er forskjell på å lede en liten bedrift kontra en stor bedrift. I større bedrift er ledelse et eget fag, i vår bedrift er jeg en del av teamet. 

Ole Johnny Borgersen-Berg

-Vær tålmodig! Omfavn endring samme hvor vondt det gjør, for det kommer til å gjøre vondt. Ikke ansatt folk du ikke kan bli glad i og sist, men ikke minst: Hardt arbeid lønner seg.

Per Ketil Berg

-Ha godt humør og bli glad i å møte mennesker. Da har man en bra start.

Gunnar Bjørn Gade

-Ha fokus på det interne miljøet og medarbeiderne. Vi lever i en skiftende verden som endrer rammevilkårene. Da blir det enda viktigere å ha en sterk bedriftskultur.

Knut Aadne

-Prioriter. Se hva som er det viktigste. Det blir mer og mer støy. Kundene bør alltid ha førsteprioritet.

Ingebjørg Tollnes

-Det er viktig å ha fokus på dem du leder, vær glad i mennesker og spesielt de du skal lede.