Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Strekker ut en hånd
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

ØNSKER OPPDRAG: Magnus Jacobsen (t.v.) og Henrik Hem i skoleprosjektet Hverdagshjelpen ønsker flere oppdrag fra folk som trenger hjelp til en bedre hverdag.

Strekker ut en hånd

Seks spreke og arbeidsomme avgangselever ved Sandefjord videregående skole står klare til å gjøre folks hverdag bedre med å tilby å handle på butikken, transport, vaktmestertjenester, sosialt samhold og ellers hva oppdragsgiver ønsker.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

02.03.2017 kl. 10:30

Elevene startet Hverdagshjelpen - et sosialt entreprenørskap ved skolestart i fjor høst. De har brukt mye tid til å orientere seg i markedet, og noen oppdrag har blitt, men de ønsker å få enda flere oppdrag. Elevene har fått god hjelp av Fits Consulting som har vært mentor. Til gjengjeld har firmaet fått god hjelp av elevene til annonsering av appen. Det har vært en vinn-vinn for begge parter.

Hverdagshjelpen ønsker å rette seg mot grupper mennesker som ofte glemmes bort i et samfunn.

-Alle mennesker har ikke forsørgere som tar seg av dem, og derfor skal vi være et godt alternativ til vanlige oppgaver og tjenester som vil hjelpe dem i deres hverdagslige liv. Dersom man trenger en hjelpende hånd, montering av en hylle eller bare noen å ta en kaffe med, så stiller vi opp motivert til å gi vedkommende en bedre hverdag, sier Henrik Hem, daglig leder i Hverdagshjelpen.

Lett tilgjengelig

SVGS-elevene har laget en egen nettside (http://HHUB.NO) hvor interesserte kan sende e-post, men det er også mulig å ringe, sende sms-melding og legge igjen melding på facebook.

-Vi er alltid lett tilgjengelig og saksbehandlingen går veldig raskt. Vi tar kontakt med oppdragsgiver og blir enige når jobben skal utføres, sier Henrik Hem.

-Vi tar på oss alle oppdrag, så finner vi alltid en god løsning, sier Magnus Jacobsen har jobber med salg og marked i Hverdagshjelpen.

Lave priser

Oppdragene gjøres ikke gratis, men for en billig penge. De vil ikke prise seg for høyt og fortjenesten er lav. Det koster alt fra 100 til 150 kroner for å tilbringe tid sosialt, og de ønsker at fastprisene så lave som mulig for å få en populær innvirkning på samfunnet.

-Vi har utgifter til privat bruk av bil. Vi tjener ikke mye på våre tjenester, sier Henrik Hem.

Mange ensomme

De to skoleelevene vet at det finnes mange ensomme mennesker og vil gjerne bidra en bedre hverdag for dem.

-For de som ønsker det kan vi gå en tur med dem, ta en tur på kafé eller rett og slett bare ta en prat. Vi vet det er mye skjult ensomhet i samfunnet, så bare det å ta en prat kan bety mye for mange mennesker, sier Magnus Jacobsen.

espen@byavisa.sandefjord.no

FAKTABOKS:

-Hverdagshjelpen – et sosialt entreprenørskap. Skoleprosjekt.

-Henrik Hem – daglig leder, Preben Albrektsen – IT, grafisk og økonomi, Mayhan Rostamkhel – grafisk, marked og salg, Filip Lolland – økonomiansvarlig, Magnus Jacobsen – salg og marked og Benjamin Korsnes – produkt og miljø. De er avgangselever ved Sandefjord videregående skole.

-Ble kåret til beste sosiale entreprenørskap ved Sandefjord videregående skole.

-Skoleprosjekt som startet ved skolestart 2016 og forretningsideen går ut på å hjelpe og tilby tjenester til de som trenger bistand i hverdagen.