Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Settes på kartet
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Arrangørene, deler av styret til NPF Skagerak:   Bak f.v: Sigve Barvik (Techni AS), Tor Martin Røed (Jotron AS), Jens Bilov-Olsen (BDO og Bilov AS) Michael Nihei (FMC). Foran f.v: Manuel Laranjinha (Agility Group), Elisabeth Akselsen (Ocean Maxwell AS) og Petter Sanna (Techno Ho). Pressefoto

Settes på kartet

19. og 20. mai arrangerer NPF Skagerak for første gang Innovasjonskonferansen 2014, en to–dagers konferanse ved Farris Bad. 

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

14.05.2014 kl. 08:00

I slutten av mai samles oljeselskaper, rederi og ingeniørselskaper fra hele landet i Larvik for å diskutere fremtid og muligheter.

– Vi vil vise at vi har et miljø her på Skagerakkysten. Vi håper at vi skal få til noe for næringen vår som gjør at vi plasserer oss på kartet i forhold til at vi faktisk er den tredje største klyngen av ingeniørselskaper i Norge. Vi har i flere år gått med idéen om å arrangere en lokal konferanse og endelig er dette blitt en realitet, sier Petter Sanna, leder for regionavdelingen til Petroleumsforeningen  i NPF Skagerak. 

En årlig begivenhet

NPF Skagerak er en av lokalavdelingene i Norsk Petroleumsforening og dekker Vestfold og Grenlandsregionen. Intensjonen er at Innovasjonskonferansen skal bli en årlig begivenhet. 

– Så langt har vi fått gode tilbakemeldinger på at vi har tatt initiativ til konferansen. Nå håper vi den blir en suksess, slik at vi kan gjenta den neste år. 

Konferansen skal blant annet inneholde innlegg og diskusjoner rundt hva olje- og gassbransjen trenger fremover, og hva industrien i regionen kan tilby på kort og lang sikt og om det finnes noen regionale muligheter, og hvordan man eventuelt skal kunne videreutvikle dem videre. 

Idéutvikling

– Gjennom programmet skal prosessen «foresight» benyttes, dette dreier seg om deltakelse og involvering, om kunnskapsdeling og idéutvikling. Vi lager et fora hvor ulike løsninger og muligheter kan presenteres og diskuteres, sier Sanna, og legger til:  – Formålet med de interaktive sesjonene er at deltakerne får innsikt i hvordan de skal bruke innspillene de får under konferansen i egen bedrift. Videre å skape grunnlag for beslutninger og prioriteringer som er robuste i møte med en usikker framtid.