Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Pavlova
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Pavlova

17. mai-kake: Pavlova med god krem og friske bær til 17.mai. 

Kilde: Dinmat.no - 16.05.2014 kl. 12:00

Du trenger: 

6 eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts Maisennamel

1 ts vaniljesukker 

Fyll: 

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem

300 g jordbær, friske

Blåbær

Slik gjør du: 

Marengs: 

Forvarm stekeovnen til 250 grader. Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen i cirka en time. Marengsen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll

Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær