Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Ny journalist i Byavisa
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Hilde Lorentzen har tidligere vært journalist i ØP. Nå er hun ansatt i Byavisa. Foto. Tanita Wassås Kveinå

Ny journalist i Byavisa

Hilde Lorentzen (40) er ansatt som ny journalist i Byavisa Sandefjord. Nå håper hun på mange innspill og tips fra leserne.

26.08.2014 kl. 09:39

Lorentzen har vært journalist i Østlands-Posten i Larvik i mange år, men har sittet på skolebenken de siste årene. Nå er hun klar for nye journalistiske utfordringer.

– I ØP var jeg hovedsakelig politisk journalist, og skrev mye om det som skjedde innen kommune, offentlig forvaltning, økonomi og så videre, sier hun.  

Femårsplan

Lorentzen er bosatt i Larvik med mann og tre barn. Allerede som fireåring tok hun bestefar i hånden på at hun skulle studere statsvitenskap når hun ble stor.

– For fem år siden lagde jeg en plan på hvor jeg hadde lyst til å være om fem år, og nå er jeg der. Målet var blant annet å få tatt den utdanningen.

Nå har hun nettopp fullført bachelor i statsvitenskap, og master i tverrfaglig samfunnsvitenskap.

– Bestemor fikk se at jeg fullførte det før hun døde, så det var veldig spesielt, sier hun. 

– Spennende

Og med god innsikt i offentlig forvaltning og politiske prosesser ser hun nå frem til å ta fatt på pennen igjen.  

 – Det er godt å være tilbake etter fem år på skolebenken. Det blir spennende med ny jobb. Jeg er veldig nysgjerrig på konseptet og på hva vi kan klare å få til. Vi er jo i en innkjøringsfase, og det er gøy å være med på å bygge opp et produkt. Vi skal lage saker som er nære og som betyr noe, og så håper vi på mange tilbakemeldinger og gode tips, sier hun.