Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Jobber best om natten
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Spill levende: Hans Mathisen tilbringer mye til på Kurbadet. Han oppfordrer alle i Sandefjord til å bruke det historiske, men spill levende, stedet enda mer.

Jobber best om natten

Hans Mathisen visste allerede som 10-åring at han kom til å drive med musikk, men at det ble et levebrød var ikke gitt på forhånd. Nå er det spilling, komponering, produksjon av arrangementer, undervisning og dirigering både natt og dag. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

26.09.2016 kl. 09:00

Den profilerte jazz-gitaristen har en hektisk høst foran seg og er allerede i gang med å skrive arrangementet som skal fremføres under sammenslåingskonserten i januar. Men før den tid er det mange oppdrag som skal utføres.

-Det er mye spennende som skjer utover. Vi skal på Hurtigruta og spille på Dølajazz på Lillehammer. Det blir noen jobber med Kåre Conradi og i tillegg er det jo Kirkefestdagene. Sandefjord Storband skal også ha noen konserter, forteller Mathisen.

Han er vokst opp som nest yngst i en søskenflokk på seks, og med en storebror som øvde sammen med kamerater i kjelleren, ble veien til musikerlivet kort.

-Jeg skjønte fort at det var dette jeg skulle drive med. Jeg var nok bare ti år da jeg forsto det. Jeg har derimot vært nøktern hele veien og tenkt at jeg kan drive med musikk på ett eller annet nivå uansett, forteller han.

Hele tiden jakter han på å bli enda bedre, og mye arbeid gjøres nattestid.

-Jeg jobber veldig mye om natta. Da har jeg mye tid og det er ingenting som forstyrrer meg. Da sover jeg gjerne litt på dagen, står opp på kvelden og jobber hele natta.

-Hva er drømmeoppdraget?

-Det har jeg hele tiden. Jeg er veldig glad og takknemlig for at folk tilbyr meg jobber. Jeg holder på med en plate med Kringkastingsorkesteret nå, som kommer ut neste år. Å spille konserter med dem hadde kanskje vært drømmeoppdraget.

1)    Hvorfor er det fint å vokse opp i Sandefjord?

 -Først og fremst er det en vakker og flott by, med nærhet til hav og sjø. Det er viktig for meg. Det er jo også blitt en kulturby, hvor det blomstrer på alle nivåer fra barneteater til profesjonelle kunstnere av mange slag.

2)   Hva er det første du forteller om hjemkommunen din til en som aldri har vært her?

-Her kan du spise hval! Det er relativt eksotisk for utenlandske musikere...

3)   Hvordan vil du beskrive menneskene i din kommune med ett ord?

-Stolte! Det har aldri vært farlig å få det til i Sandefjord og her er man stolt av det man får til.

4)   Hva er ditt favorittsted i din hjemkommune og hva gjør stedet så spesielt?

 -Kurbadet er mitt favorittsted. Det er blitt et kultursenter med fantastisk mye aktivitet, jeg tilbringer mye tid der siden Sandefjord Storband har sitt øvingssted der. Gjennom en enorm dugnadsinnsats fra mange mennesker gjennom 30 år har vi fått et unikt sted som har en helt spesiell historisk betydning og samtidig er spill levende. I de siste årene har vi også fått kafé/ konsertsted der, samt at Sandefjords turistinformasjon er lagt dit. Bruk Kurbadet!

5) Hva er ditt forhold til folk fa de andre to kommunene?

 -Jeg har jobbet med personer fra både Andebu og Stokke, og må si at vi er helt like! Når det er sagt vil jeg virkelig berømme Andebu for det de som lokalsamfunn har fått til av aktivitet for barn og ungdom. Det er vel en grense mellom Kodal og Andebu, men den tror jeg de ikke har brydd seg så mye med, hele Ivo gjengen er jo fra dette området. 

6) Hva tror du kan være den største fordelen med at de tre kommunene slår seg sammen?

 -Vi knytter by og land mer sammen, samtidig som vi vel må tro på de som sier at vi får stordriftsfordeler på kommuneadministrasjon, helse/ eldreomsorg i tillegg til kulturskole og bibliotektjenester. Når det gjelder kulturfeltet har nok aldri noen brydd seg om grensene, heller ikke til Larvik, Tønsberg eller Drammen, og det fortsetter nok slik!  

7) Frykter du at noe kan bli borte?

 -Jeg tror ikke noen i Sandefjord kommer til å merke noe, men at det i en periode blir litt merarbeid for de som bor i Andebu i forhold til skattekontoret/ banktjenester og andre kommunale tjenester er nok mulig.

8) Hvem anser du som den beste ambassadøren for Sandefjord?  

-Alle som fremsnakker Sandefjord og Vestfold når de har mulighet!

hildegunn@byavisa.sandefjord.no