Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Inviterer til pilotdag
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Inviterer:  -Vi ønsker å være her og vokse videre på Torp, sier Anette K. Haldorsen, markedssjef i European Helicopter Center (EHC) og Annichen Sjøblom, markedssjef ved Pilot Flight Academy. Nå inviterer de til åpen dag.

Inviterer til pilotdag

Flyskolene på Torp åpner dørene, og inviterer for aller første gang lokalbefolkningen på besøk lørdag 15. oktober. 

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

14.10.2016 kl. 09:41

Alle de ansatte og studenter står lørdag klare til å guide små og store fly- og helikopterinteresserte rundt på området til Pilot Flight Academy og European Helicopter Center (EHC) – de to fagskolene på Torp som trekker til seg studenter fra hele verden.

-Vi ønsker at publikum skal se hvor stort og avansert utdanningsmiljø vi faktisk tilbyr her på Torp. Nå ønsker vi å by litt på oss selv og åpner det som er av dører for å vise bredden i hva vi driver med, sier Anette K. Haldorsen, markedssjef i EHC og Annichen Sjøblom, markedssjef ved Pilot Flight Academy.

Representanter fra Sandefjord Lufthavn Torp vil også være tilstede, med presentasjon av vinterens program og med muligheten til å vinne reisegavekort.

Luftetur

-Det blir loddtrekning for en luftetur med både fly og helikopter, forteller Sjøblom og Haldorsen.

I de to hangarene vil publikum få bevege seg fritt og se nærmere på de ulike flyene og helikopterne, og det blir også mulig å prøvesitte.

-Publikum skal få muligheten til å bevege seg på «airside» mellom hangarene. Det vil bli satt opp gjerder, slik at ingen går ut på rullebanen, forklarer Haldorsen.

De regner med det er mange som også synes det blir gøy å få prøve seg bak spakene i flysimulatorene.

Bor på Torp

Pilotstudentene er en del av bybildet, og de to markedssjefen har inntrykk av at Sandefjord er glad for å ha et yrende studentmiljø i byen.

-Vi utdanner piloter til hele verden, her på lille Torp, sier Haldorsen.

Flybransjen og flyselskapene har i dag stort behov for flere piloter.

-Kombinasjonen av at mange piloter går av med pensjon, samtidig som det opprettes flere ruter, gjør at jobbmulighetene er ekstra gode nå for nyutdannede piloter, forteller Sjøblom.

Det å utdanne seg til pilot i Norge har mange fordeler, særlig de skiftende værforholdene gjør at piloter utdannet i Norge er ettertraktet.

-Om du tror nordmenn er de som er mest opptatt av været, så skulle du vært her en dag, smiler Haldorsen.

-Vi krysser fingrene for at det blir fint vær på lørdag, og blir det ikke det, så får publikum se hvilke forhold vi opererer under, sier Sjøblom.

hilde@byavisa.sandefjord.no