Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Innfører rimeligere parkeringsbøter
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com

Innfører rimeligere parkeringsbøter

Micasa Parkering innfører et alternativ til parkeringsboten. Dersom du kommer for sent til en bil du har betalt parkering for, kan du slippe unna med en «kontrollavgift».

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

10.06.2014 kl. 08:00

Du har parkert og kjøpt billett, gjør det du har planlagt, men kommer tilbake til bilen ti minutter etter at parkeringstiden har løpt ut og finner en parkeringsbot under vindusviskeren på 760 kroner. En urimelig høy pris, vil mange mene. 

– Urimelig

– Vi synes det er urimelig at kunder som har kjøpt billett skal betale så mye for noen få minutters forsinkelse, sier daglig leder i Micasa Parkering, Andreas Evensen, til Byavisa Sandefjord.

Micasa Parkering innfører nå et system hvor betalende kunder får muligheten til å erstatte parkeringsboten med et rimeligere beløp ved hjelp av mobilteknologi og QR-kode. 

Slipp unna boten

Det nye systemet innebærer at dersom bilisten kommer tilbake innen én time etter utløpt parkeringstid, så kan bilisten betale ved hjelp av mobiltelefonen og slippe unna med en kontrollavgift på 100 kroner istedenfor bot.

Dersom det er snakk om mellom 1 og 2 timer koster det 200 kroner, mens om man er mellom 2 og 3 timer forsinket betaler man 300 kroner i kontrollavgift.

– Det er en kamp om kundene og skal du vinne i det lange løp, så må du behandle kundene godt. Vi håper dette er et grep som gjør at de velger å parkere hos oss fremfor andre steder, sier Evensen.

Mobil og QR-kode

Med en smarttelefon leser du av QR-koden på parkeringsboten. Da ledes du til en hjemmeside hvor du får informasjon om årsaken til avgiften. Deretter bekrefter du bilens registreringsnummer og betaler kontrollavgiften med VISA eller Mastercard, og saken er ute av verden.

Dersom du ikke har smarttelefon får du boten halvert dersom du betaler via hjemmesiden til Micasa innen 24 timer. 

– Micasa er først ute i landet med dette tilbudet, og vi håper at parkeringskundene opplever løsningen som rimelig og god. For oss betyr det bedre inntjening og lønnsomhet at bilister stadig kommer tilbake.

Løsningen trådte i kraft 27. mars.

Micasa har omtrent 3000 parkeringsplasser i Tønsberg, Drammen, Horten, Sandefjord, Larvik, Stavern og Skien – og har ambisjoner om å bli enda større.

– Vi vil vokse og vurderer stadig nye parkeringsanlegg, sier Evensen. 

Andreas Evensen, daglig leder i Micasa Parkering.