Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Forrykende forestilling
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

FORRYKENDE FORESTILLINGER: Dorina Eldøy-Iversen /t.v.) og Mari Dodd Kjølstad lover at det skal bli moro, og fullt trykk fra barna kommer til de går i "Skranglekonsertene" i Rukla.

Forrykende forestilling

Har du lyst til å se Mikkel Rev danse samba, høre kjente og kjære barnesanger av blant andre Thorbjørn Egner, Knudsen og Ludvigsen, Astrid Lindgren og Kaptein Sabeltann. Det har Dorina Eldøy-Iversen og Mari Dodd Kjølstad med band ordnet. Forestillingene finner sted i Rukla.

Espen Ringdal Andersen
Espen Ringdal Andersen

02.03.2017 kl. 10:40

Før jul fikk Dorina Eldøy-Iversen en idé at hun ville starte et profesjonelt underholdende konsertalternativ der barn er i fokus. Idéen er blitt til en konsertserie for barn og barnefamilier i Sandefjord. Hvem skulle hun spørre om å bli med? Valget var meget enkelt: Venninnen Mari Dodd Kjølstad. Mari var ikke vond å be, og vips så kan barn glede seg til tullekonserter i en profesjonell innpakning servert på en asjett av fjas og lyd.

-Gjennom de musikalske aktivitetene, sangene, reglene, rytmene, leken og opplevelsene stimulerer vi barnets utvikling på alle områder: Emosjonelt, motorisk, estetisk og kognitivt, samt barnets selvbilde og identitet, sier Dorina Eldøy-Iversen.

Instrumenthjørne

En time før hver forestilling er det åpen familiekafé. I kaféen vil det være mulig for barna å lage sitt eget rytmeinstrument som de kan ta med seg inn på konserten. Det rigges opp forskjellige type instrumenter som barna kan få lov til å tromme, blåse og spille på. Alt er på barns premisser.

-Så de voksne må tåle lyden av klimpring, tromming og rasling. Målet er at barna skal tørre å utfolde seg og leke og utforske lyd og rytmer. Musikk fremmer trivsel og fellesskap. Ved å bli kjent med og bruke ulike musikkinstrumenter utvikler barna fantasien og den kreative tenkningen, sier Dorina Eldøy-Iversen, som selv er mor.

-Det skal være en komplett forestilling hvor barna får ut sin energi. Så kan mor og far ta med seg barna hjem og få en hyggelig og stille kveld sammen, sier Mari Dodd Kjølstad med et stort smil.

Gleder seg

De to artistene som er kjent fra «Hvalsommer» og «Karius og Baktus» i Fon-teltet gleder seg like mye som barna til forestillingene. De går en hektisk tid i møte med mange øvinger både med og uten bandet som består av meget dyktige musikere.

-Dette blir gøy, men også utfordrende for oss. Dette er en annen type opptreden enn det vi har gjort tidligere. Barn er ærlige og ikke redd for å si sin mening. De kan være harde kritikere, men er veldig takknemlige hvis de liker forestillingene våre, sier Kjølstad.

Det blir allsang på forestillingene, og publikum vil få høre kjente og kjære barnesanger i nye versjoner. Da ligger det til rette for skikkelig skranglekonserter av beste kvalitet.

espen@byavisa.sandefjord.no

FAKTABOKS:

Skranglekonserter - et konsertkonsept laget av og med:

Dorina Eldøy-Iversen, Mari Dodd Kjølstad, Haavard Flaaten, Odd Harry Svendsen, Torkil Myhre og Gaute Eldøy. Idé- og konseptskaper og initiativtaker: Dorina Eldøy-Iversen,

Skranglekonsert mini (2 til 6 år):

Lørdag 11. mars kl. 13.00

Lørdag 1. april kl. 13.00

Lørdag 13. mai kl. 13.00

Skranglekonsert junior (6 til 10 år):

Lørdag 11. mars kl. 15.00

Lørdag 1. april kl. 15.00

Lørdag 13. mai kl. 15.00