Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Forbereder jubileumsfestival
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Fantastiske turområder: Hanne Børresen Johansen har fantastiske turområder like utenfor stuedøra. Marum er hennes favorittsted og hun bruker området mye.

Forbereder jubileumsfestival

De ni siste årene har Fjordfesten vært sommeren høydepunkt og nå er arbeidet med jubileumsåret godt i gang. –Vi er godt i gang og har en del planer for å markere jubileet litt ekstra, sier festivalgeneral Hanne Børresen Johansen.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

28.10.2016 kl. 15:00

I år ble det gjort mange små og store endringer på Fjordfesten. Konklusjonen etter festivalhelgen var positiv og arrangørene var svært fornøyde.

-Det høres kanskje litt rart ut etter så mange år, men vi er like spente hver gang. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og er veldig fornøyd med endringene vi gjorde. Det er alltid forbedringer og justeringer som kan gjøres og det jobber vi kontinuerlig med, sier Hanne Børresen Johansen.

Nå er de godt i gang med planleggingen av 10-årsjubileet, men foreløpig verken kan eller vil hun gå ut med detaljer.

-Konseptet blir det samme, men vi jobber med noen nye og spennende ting i tillegg. Vi skal markere jubileet litt ekstra, slår hun fast.

1)Hvorfor er det fint å vokse opp i Sandefjord?

-Det er ganske enkelt. Vi har en by med nærhet til stort sett alt. Det er trygt og vi har gode skoler, barnehager, idrettstilbud og kulturtilbud. I tillegg har vi nærhet til Oslo og Europa. Dessuten har alle nærhet til sentrum. Jeg bruker å si at uansett hvor man er så er det bare sju minutter til sentrum, og det er ikke langt unna sannheten.

2)Hva er det første du forteller om hjemkommunen din til en som aldri har vært her?

-Jeg forteller om hvor fint det er her, om skjærgården og de flotte turområdene vi har. Og ikke minst hvor tilrettelagt det er for aktivitet. Mange tenker bare sommerby når de tenker på Sandefjord, men vi har utrolig mange fine vinteraktiviteter også.

3)Hvordan vil du beskrive menneskene i din kommune med ett ord?

-Gjennomføringskraft må bli ordet. Her i Sandefjord er man flinke til å få ting gjort og det skapes veldig mye. Sandefjordinger planlegger mye og det blir noe ut av det!

4)Hva er ditt favorittsted i din hjemkommune og hva gjør stedet så spesielt?

-Det kunne selvfølgelig vært Badeparken. Jeg er nok mer der enn mange andre steder, men valget faller på Marum. Dette er et fantastisk friluftsområde. Her har jeg vokst opp og jeg bor her fortsatt. Golfbanen gir mye aktivitet og har bidratt til å utvikle området positivt. Her er det veldig godt tilrettelagt for både sommer og vinteraktiviteter. Her trengs det bare litt rim før man kan ta frem skiene. Jeg bruker området mye og kan stiene godt.

5)Hva er ditt forhold til folk fra de andre to kommunene?

-Den første jeg tenker på er Heljar Berge. Det er han jeg kjenner best og for alle som har sett ham i rollen som Kodølingen, så vet man at det blir en berikelse for den nye kommunen.

-Helt ærlig så kjenner jeg ikke så mange fra Stokke og Andebu, og jeg har vært der veldig lite. Men jeg har jobbet med flere derifra og de er veldig joviale og hyggelige folk. Så hvis de representerer de vi slår oss sammen med så er vi veldig heldige.

6)Hva tror du kan være den største fordelen med at de tre kommunene slår seg sammen?

-Det må være at vi blir større og flere. Vi får rett og slett mer mangfold. I tillegg får vi bedre næringsarealer og boområder. Flere kloke hoder kan være med å dra lasset videre i riktig retning. Jeg tror det er utelukkende positivt at vi slår oss sammen.

7)Frykter du at noe kan bli borte?

-Jeg kan ikke se hva det skal være. Kommunesammenslåingen gir alle de tre kommunene nye muligheter. Ting må naturligvis gå seg til, så vi må gi det litt tid, men jeg er helt sikker på at det blir bra. Vi har vært naboer og har like verdier, så dette kommer til å bli kjempefint. 

8)Hvem anser du som den beste ambassadøren for Sandefjord?

-Det er vanskelig siden mange sandefjordinger er gode ambassadører. Vi framsnakker byen vår og det er bra. Hvis jeg likevel skal trekke frem én person, så må det bli Ina Wroldsen. Hun er en sandefjording som har gjort det veldig bra der ute, som artist og låtskriver for store artister. Jeg husker hun og Calvin Harris var hos Jimmy Fallon. Da hadde hun på seg smykker fra den lokale smykkedesigneren Sophia Brand. Jeg håper og tror at det ikke var tilfeldig.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no