Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
En ekte bypatriot
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Selvstendig: Karianne Kristiansen Lund startet sin første bedrift som 21-åring. I dag driver hun KK-regnskap med stødig hånd og har nylig flyttet inn i egne lokaler på Kilen.

En ekte bypatriot

For 13 år siden startet hun KK-Regnskap og nylig flyttet de inn i splitter nye lokaler i Kilgata. –Jeg er utrolig stolt av det vi har fått til, sier Karianne Kristiansen Lund.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

26.10.2016 kl. 11:24

Karianne Kristiansen Lund er nominert til årets Hjerte for byen og er én av ti finalister som kjemper om tittelen. I år kunne hvem som helst nominere sine kandidater og i nominasjonen uttales det at Kristiansen Lund er meget dyktig både faglig og som sjef. Det trekkes fram at hun er en bypatriot og har bevisst bidratt til å opprettholde et levende bymiljø ved å ha kjøpt egne lokaler på Kilen Torget.

-Hvordan tror du omgivelsene dine vil beskrive deg som leder?

-Levende. Det er mye liv rundt meg og jeg er veldig aktiv. Vi har et veldig åpent forhold på jobb. Vi har korte kommunikasjonslinjer og stor takhøyde. En av de ansatte har vært med helt fra starten og jeg er veldig glad i de vi har med på laget.

-Hvilken ledertype er du?

-Jeg er delegerende, men liker også å ha kontroll. Jeg er veldig opptatt av at de ansatte skal lære og derfor deler jeg min kunnskap. Vi har alltid en trainee her som vi lærer opp selv.

-Hva prioriterer du høyest som leder?

-Faget er det viktigste og så må vi være veldig nøyaktig. Når det gjelder personalet er jeg opptatt av at vi skal trives på jobb. Vi har et lønnssystem og et arbeidsmiljø som gir stor frihet til den enkelte. Man kan sitte på hjemmekontor hvis man har behov for det. Man kan til og med sitte i en av leilighetene vi eier på Gran Canaria og jobbe.

-Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

-Å flytte inn i egne lokaler og på den måten ikke være uavhengig av andre. Det er jeg veldig fornøyd med og utrolig stolt av. Her har vi fått det slik vi vil ha det og jeg har vært med i hele prosessen for å tilpasse lokalene til vårt behov. Dessuten kan vi skryte av at vi har kunder som har vært med oss fra dag én. At kundene blir hos oss er et tegn på vi gjør det bra.

-Hva har vært mest utfordrende på veien?

-IT-utviklingen uten tvil. Det er noe nytt hver eneste uke og da krever det at vi har tid til å lære nye ting hele tiden. Det er ikke faget i seg selv som er mest utfordrende, men datasystemene.

-Har du et lederideal?

-Ja, den gode laglederen. Mitt lederideal er en leder som kan gjøre flere ting og som plukker med seg kunnskap fra alle. En leder må kunne leve utenfor jobben.

-Hva ser du etter når du ansetter folk?

-Førsteinntrykk og øynene er en viktig start. Det handler selvfølgelig om hvilken rolle vi skal fylle, men det er viktig at kjemien stemmer. Alt annet kan læres. Dessuten så må man være en lagspiller for å jobbe her.

-Hvordan tar du vare på dine medarbeidere?

-Jeg vil dem vel og ønsker at de skal ha det bra. De ansatte har store krav på seg, for vi skal tjene penger. Her får man lønn etter innsats.

-Det er viktig å få de ansatte til å føle seg verdsatt, så vi er veldig fleksible. Vi har lunsjordning og har planer om å ta opp igjen en treningsordning vi hadde tidligere.

-Hvordan blir fremtiden?

-Planen er å gi sønnen min autorisasjonen når jeg blir 62, men han har allerede begynt å ta over noe av ansvaret. Jeg kommer nok ikke til å henge i et horn i hjørnet på kontoret, men jeg kommer nok aldri til å slutte å jobbe. Etter hvert blir det mer fritid og mindre jobb. Da skal jeg reise enda mer. Jeg driver med en del kursvirksomhet hvor jeg lærer bort grunnleggende regnskap, og det kommer jeg til å fortsette med.

-Har du et godt råd til kommende ledere?

-Vær åpen for endringer, inntrykk og innspill. Man er aldri utlært. Det er viktig å være en god lagspiller og kunne se inn i fremtiden. Mye handler om å strekke seg det lille ekstra. Å ha en plan er viktig og likviditet er avgjørende. Har du ikke det, så er faren for konkurs overhengende.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no

 

Mini-CV:

Navn: Karianne Kristiansen Lund

Alder: 59

Stilling: Daglig leder i KK-Regnskap

Utdanning/erfaring:

-Startet egen kiosk som 21-åring

-Hadde tre kiosker og 15 ansatte før hun var 25 år.

-Tok formell utdannelse på BI i 1987 og har aldri sluttet å utdanne seg.

-Jobbet som regnskapsfører og konsernkontrollør blant annet for Amat og Lippe Maskin.

-Har vært avdelingsleder i Kværner med 125 ansatte.

-Startet regnskapskontor i 1999.

-Fylte på med formell utdannelse på BI.

-Startet KK-Regnskap i 2003.

-I 2015: KK-Regnskap ble franchisetaker i Accountor, Nordens største samling av regnskapsførere.

 

Årets finalister i Hjerte for byen:

*Morten Fon – Jotun

*Morten Lie Kristoffersen – Så Lett Data

*Cathrine Steinsland – Metro Branding

*Karianne Kristiansen Lund – KK-Regnskap

*Christian Røsjorde – Røsjorde tannklinikk

*Ole Johnny Borgersen-Berg – Peppes Pizza

*Per Ketil Berg – Sandefjord Fotball

*Gunnar Bjørn Gade – Teknomed

*Knut Aadne – Sandefjord Bredbånd

*Ingebjørg Tollnes – Komplett

Fakta – Hjerte for byen

*Årlig næringskåring som gjennomføres av Byavisa Sandefjord, Sandefjord Næringsforening og PwC.

*Har i år undertittelen ”Lederen”.

*Det har vært kjørt en åpen nominasjonsprosess i forkant av utvelgelsen.

*Ti finalister presenteres i Byavisa Sandefjord utover høsten.

*Vinner kåres under julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15. desember.