Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Det som skal bli forbi
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Det som skal bli forbi

Cecile Theiste Bratli - bloggeren fra Horten deler sine tanker med oss.

Cecile Theiste Bratli - 01.03.2014 kl. 10:00

Det er den store vemodigheten i livet. At ting skal ta slutt.  At epoker skal ende og at livet skal gå inn i nye faser. Det å akseptere at en fase er over eller at en epoke nærmer seg slutten, det er ikke så lett uten også å kjenne på sorg. 

Og når jeg en dag møter deg på butikken, velter alt dette over meg. Det meste har vært, det er livets ugjenkallelighet. Dette fantastiske vi har hatt med deg nærmer seg en slutt. Du som har stått ved min og vår side hele livet, mannen hvis omsorg og snillhet aldri har hatt en opptrukken grense.  Du som alltid har sagt ja. Jeg mistenker at lengst frem i din pannebrask står spørsmålet om hva godt kan jeg gjøre for andre i dag skrevet inn med sirlig gullskrift. 

Vi klemmer farvel, og i det jeg vender ryggen til deg og nesen hjemover, renner tårene. Først umerkelig, så mer og mer. Jeg kan ikke stoppe det, og midt på høylys dag går jeg der, først snufsende, tilslutt hulkende. Sorg og angst for det som skal bli forbi velter over meg og i det jeg selv velter over dørstokken hjemme, slår tanken meg; hvor blir det av hyllesten over våre fantastiske eldre menn?

Mange på din alder er allerede borte, og du har stått ved mang en kiste og hedret tidligere klassekamerater, arbeidskamerater, venner og naboer. Du har lest mang en rosende nekrolog om menn som bygde landet, som deltok under krigen, om viktige menn som utrettet og betydde noe. 

Cecile Theiste Bratli
Cecile Theiste Bratli

Men du og dine like, menn med hjerter meislet i gull, dere fortjener noen rosende ord mens dere fortsatt er hos oss.  Menn som har betydd all verden for de rundt. Menn som har gitt kjærlighet og omsorg hele sitt liv. Ekte hedersmenn. Dere har skapt familier, dere har skapt glitrende framtidsmuligheter for de som kom etter dere. 

Dere har arbeidet, hardt, jevnt og trutt. Sammen med landets skjønne oldemødre har dere har bygd landet, bygd samfunnet og vært limet og ryggraden. 

Og du, du har kjørt mil etter mil i en gul bil, til og fra trening og kamper. Du har trøstet og jublet. Du har kommet med blader og snop når vi var syke, du har heiet, klappet, ledd og grått. Du har plantet kjærlighet og samhold, og hvert oldebarn er tatt i mot som diamanter, slik som vi barnebarna.  Sammen med vemodet går takknemligheten over alt du har vært og alt du er. 

Jeg kjenner ingen hedersmann som deg.