Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Passer kjæledyr i ferien
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Smådyrspensjonat: Anneli Myrann sammen med medarbeider Therese Forslund, papegøyen Betty og hunden Frida. Foto: Jakob Leth

Passer kjæledyr i ferien

– De skal føle at de er litt på ferie de også, sier Anneli Myrann. 

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

16.05.2014 kl. 12:00

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og for ansvarlige dyreeierne betyr det at det snart er på tide å finne noen til og ta vare på dyrene. 

– En bør være tidlig ute med å finne plass til dyrene sine, sier Anneli Myrann. 

Hun er eier og driver av Sandefjord Hundesport og Zoo, og har i tillegg godkjent smådyrspensjonat inne i butikken. Her tar hun i mot alt fra fugl til kanin. 

På ferie

– Hvis vi får undulater så setter vi burene inn her. De synes det er veldig fint med selskap, forklarer Myrann. 

Hun viser frem et stort glassbur hvor flere forskjellige fugler er løse sammen. 

– De skal føle at de er litt på ferie de også.  

Tips til katteeiere

Flere tusen katter blir hjemløse på sommeren, fordi katteeierne etterlater dyret for seg selv. Anneli Myrann påpeker at det er lettere å få noen til å passe en fugl i bur, enn en katt som går løs. Derfor er hun en stor tilhenger av katteluke. 

(Saken fortsetter under bildet)

fuglepass: Flere forskjellige fugler er plassert i et stort glassbur sammen. Foto: Jakob Leth

– Det er vanskelig å sette katter som er vant med å gå inn og ut, inn i et bur. Jeg anbefaler alle med katt til å investere i en katteluke. På den måten kan man bare spørre om naboen kan fylle på mat og vann inne av og til mens du er på ferie, sier hun, og legger til: 

– Dermed trenger man ikke sette katten bort et sted og være redd for at den vil stikke av, eller dra hjem til låst dør. 

Hundeklippotek

Som driver av dyrebutikk, smådyrspensjonat og hundeklippotek må man ha en spesiell forkjærlighet for dyr. Anneli har drevet med hest, hund og katt i over 30 år, og har etter hvert opparbeidet seg en solid portefølje.  

– Vi har kunder som kommer fra Skien og Holmestrand for å få klippet hunden sin. Trikset er å bruke god tid. Det skal være en god opplevelse for hunden. 

«Hundens dag»

Etter at hun kjøpte dyrebutikken ved Hystad har hun opplevd en formidabel vekst og økt omsetning. Fôrkort var blant grepene hun innførte som ny eier. I år skal hun også gjenta fjorårets suksess med «hundens dag». 

– Da hadde vi rekordomsetning. Vi satser på det samme i år, 14. juni, sier hun. 

Mer fra Toppnivånoder

Test av video