Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Trener ute og åpner nytt treningssenter
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Trening med staver er veldig bra for ryggen. Her er Hilde Schau Johannessen og Kim Hette i full gang med treningen. Foto: Svein André Svendsen

Trener ute og åpner nytt treningssenter

Kim Hette åpner treningsstudio i Stavern rundt nyttår. I tiden frem mot åpning driver han helt gratis utetrening, både med strikk og staver, for å få folk i form. 

Svein André Svendsen
Svein André Svendsen

14.06.2013 kl. 07:15

– Vi skulle egentlig åpne til høsten, men når vi først får lokalene ferdig ønsker vi at alt skal være helt topp. Det blir et nytt og moderne senter. Folk skal føle at det er bra. Det kommer flere og flere treningssenter og det gjelder å skille seg ut, sier Stavern-mannen.

33-åringen forteller at treningssenteret skal ligge i Sjøparken på Agnes.

– Det er et helt nytt område, med et spennende boligprosjekt. Det blir bra med et treningssenter der. Jeg tror det er behov og at tiden er moden for at det kan komme et nytt, komplett treningssenter til i byen i tillegg til de som finnes i Larvik.

Befolkningsvekst

– Kundemassen er stor og det er stor befolkningsvekst i byen. Jeg har inntrykk av at folk i Stavern er modne for at det skal komme et treningssenter. Responsen på facebooksiden og bloggen jeg har startet, tyder på det. Det har vokst kjempefort, forteller han.

På bloggen skriver han om alt det positive med utetrening og bruk av staver og strikk. Jeg har også vært litt inne på kosthold og hvordan man bygger kondisjon. Dette er for alle, om du er stor eller liten, helt utrent eller godt trent. 

(Saken fortsetter under bildet)

Hedrum-jenta Hilde Schau Johannessen, nå bosatt i Stavern, er en av de som har hatt glede av Kim Hettes tilbud om utetrening. Foto: Svein André Svendsen

Utetreningen er også for alle. Han har fem økter i uka. Det har han kun gått ut med på Facebook og dette tar han ingen ting for. 

– Jeg har vært forsiktig. Jeg har utdannet meg i Oslo og blitt sertifisert utetrener med fokus på trening med staver og har lyst til å bli en god instruktør. Han ønsker at de som er med på utetreningen skal få noe igjen for hver eneste time.

– De skal føle at de blir bedre for hver gang. Det er kjempeviktig for meg, sier han. 

Crossfit

– Her kommer det til å bli spinning, saltrening og styrke. En viktig del blir crossfit, det er det nye som er «in» nå, der blir jeg en av de første i fylket, opplyser han.  

Han håper å kunne flytte mye av treningen ut når det passer. Beliggenheten er viktig og det er et fantastisk uteområde der, med bare 150 meter til sjøen og 100 mål med skog og strand. 

– Jeg har fått veldig bra pulsøkning og kondisjonsøkning. En merkbar forskjell kun på halvannen uke. Jeg har fått mer utholdenhet og vilje til å orke mer, sier Hilde Schau Johannessen. 

For alle

– Jeg driver med trening som er beregnet for alle, om du er stor eller liten. Hvis du trener bra med staver, kan du også forebygge belastningsskader og du får en helt annen forbrenning enn hvis du bare går eller jogger. I tillegg bygger du mye i forhold til støttemuskulaturen i kroppen. Mange forbinder staver med at en har sett pensjonister gå rundt med dem, men etter at jeg begynte å trene med staver har jeg fått en helt annen fysikk og kondisjon og det er mer lystbetont trening.

– Det med staver er veldig bra for ryggen. Selv med prolaps kan du faktisk gå ganske langt med staver. Det holder deg oppe på en helt annen måte. Jeg har sett det selv, sier Johannessen. 

– Det er bra for holdningen, som flere sliter med. Forskning viser at det er veldig viktig for folk å komme seg mer ut. Det er mange som sitter for mye inne, både ungdom og voksne med inneyrker. En halvtime ute i sola er det man trenger daglig. Kan man kombinere det med trening i tillegg, er det en vinn-vinn-situasjon.

Nå bruker han både fantastiske kyststier, svaberg, strender og lysløype for trening med staver og strikk.

– Det eneste man trenger for utetrening er et par gode sko og treningstøy, så er man i gang, Det er det som er det fine med det, sier Kim Hette.

Kim Hette

33 år

Gift, to barn

Jobber nattevakt på bensinstasjon for å få best mulig tid med både barn og trening.

Dømmer håndball på nest høyeste nivå i Norge.

Har vært aktiv innen forskjellig idretter gjennom hele livet som fotball, langrenn, håndball, tennis osv, som han har god erfaring fra.

Mer fra Næring

Klekker ut ideer
-En fantastisk reise
Opptatt av å se hele mennesket
Står stødig i netthandelens hovedstad
Mer enn salg av bolig
En hardtarbeidende optimist
Samler kreftene i næringslivet
Skal få oss til å tenke større
Heier frem medarbeiderne
Ser etter pingvinmateriale