Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Står stødig i netthandelens hovedstad
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Team: –Vi er et team som drar lasset sammen, sier Morten Lie Kristoffersen, daglig leder og partner, i Så Lett Data.

Står stødig i netthandelens hovedstad

Morten Lie Kristoffersen har gjort det umulige mulig. Han har klart å få en databutikk i Sandefjord til å gå bra i netthandelens hovedstad. I knallhard konkurranse med de store, har Kristoffersen satset alt på å bygge opp et dyktig team som står på hver eneste dag for å yte personlig service.

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

11.11.2016 kl. 11:40

Morten Lie Kristoffersen er nominert til årets «Hjerte for byen» og er én av ti finalister som kjemper om tittelen. I år kunne hvem som helst nominere sine kandidater og i nominasjonen uttales det at han er positiv, energisk, en pådriver og at han er en sentral person som har hjulpet mange i byen. Kristoffersen har også tilpasset butikken og forretningsmodellen for å kunne konkurrere med netthandel. Han har også vært åpen om oppskriften til andre bransjer som har fått samme konkurranse i senere tid.

Hvordan tror du omgivelsene dine vil beskrive deg som leder?

–Jeg håper de sier at jeg er tilgjengelig, rettferdig og hensynsfull. Men også at jeg liker å ta raske beslutninger samt være åpen for alle gode forslag.

-Jeg driver en liten organisasjon, og det at vi er få ansatte, gjør mitt lederskap ekstra viktig for at vi skal oppnå resultater. Jeg er helt avhengig av motiverte ansatte, og de fortjener en leder som er inkluderende, tar dem på alvor, viser hensyn, gir feedback og er en lagspiller. Vi er først og fremst et team. Jeg tror ledelse helt enkelt handler om å behandle folk rundt seg på en ordentlig måte.

Hvilken ledertype er du?

–Jeg vet ikke. Jeg er en lagspiller. Men det å være «en av gutta» kan også være en utfordring. Det er en vanskelig balansegang å både være tilstede for kunder og kolleger. Jeg tar raske avgjørelser og liker å tro at jeg inkluderer de ansatte. Det er viktig for meg at vi alle føler eierskap og tilhørighet. Skal man få firmaet til å gå, så kreves det hardt arbeid, både fra meg og mine medarbeidere. Vi er et team som drar lasset sammen.  

Hva prioriterer du høyest som leder?

–Noe av det viktigste er å legge til rette for å skape et miljø de ansatte trives i. At de ansatte skal ha lyst til å gå på jobb og at det skal være gøy. Jeg ønsker å bygge et miljø vi trives i, at vi ler sammen og gir hverandre en klapp på skuldra.

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

-Vi har klart å få en databutikk til å gå bra, i netthandelens hovedstad. Det er veldig moro. Vi er en liten aktør, som konkurrerer med de store. Vi har stått i det fra dag én. Det er ikke bare en butikk, vi leverer mange tjenester ut til bedrifter og privatkunder også. Men vi tviholder på butikken som ligger godt synlig i bybildet. Butikken fungerer også som en help desk, hvor vi yter personlig service og gjør ting enklere for kundene. 

Hva har vært mest utfordrende på veien?

-Det er særlig to ting som er utfordrende. Som nevnt tidligere, er balansen mellom å være leder og kollega utfordrende. Det kan fort bli mye kameratskap. Kanskje trenger bedriften en tydeligere leder. Jeg vet ikke. Samtidig er det viktig at vi er et team og at vi står i det sammen. Ellers kan det bli et kunstig skille mellom meg og mine kolleger, som jeg har mindre tro på vil fungere i lengden.

-Å konkurrere med de store har selvfølgelig vært en utfordring. Det har også vært utfordrende å få kundene til å bli kjent med oss, og få fram at vi faktisk er konkurransedyktige på pris. 

Har du et lederideal?

-Søsteren min Lise som er kategorileder i Tine. Hun har en positiv lederstil som gir gode resultater, så jeg lærer mye av samtaler med henne. Jeg har som sagt ikke hatt så mange ledere over meg selv, men jeg mener en leder må være tilstede, være inkluderende og motivere. En leder som gir stor tillit til sine medarbeidere og som motiverer, tror jeg får folk til å stå på.

Hva ser du etter når du ansetter folk?

-Jeg ser etter potensial, en som er glad i faget, som passer inn i miljøet og som kan bidra til å skape et godt miljø og god kultur. I tillegg til den faglige kompetansen ser vi etter personlige egenskaper. Vi er ute etter folk som er selvgående og som tar ansvar. De vi ansetter må ha tydelig tro på at det vi driver med – vårt konsept.

Hvordan tar du vare på dine medarbeidere?

-Målet er at de ansatte skal glede seg til å gå på jobb hver dag. Slik blir det selvsagt ikke alltid, men jeg tror det er viktig at de trives med faget sitt og at de er i et miljø de trives i og som gir mening for dem. Faget vårt er i stadig endring og det skjer mye, og gjennom medarbeidersamtaler kartlegger vi hva medarbeiderne ønsker å videreutvikle seg på og vi passer på å legge til rette for faglig påfyll. Vi har sosiale samlinger, feirer gode resultater og trekker fram de som har gjort en ekstra innsats.

Hvordan blir fremtiden?

-Den blir spennende for oss. I vår bransje endrer ting seg hele tiden, og endringstakten blir stadig raskere. Det eneste vi vet med sikkerhet er at slik det er nå vil det ikke være om ett år. Framtiden vil bli enda mer dynamisk, enda mer digital og enda mer mobil. Vårt viktigste mål er aldri å gro fast. Vi må tilpasse forretningsmodellen vår til endringene der ute. Vi skal alltid levere det som er best for kunden.

Har du et godt råd til kommende ledere?

-Se framover, ikke tilbake. Bli med å lære av andre, få samarbeidspartnere lokalt og ta godt vare på kundene og de ansatte. Det handler om å få det teamet ditt til å glede seg til å komme på jobb (om det er to eller 100 ansatte). At de ansatte ser meningen med jobben sin og at de har motivasjon til å holde på. Så enkelt, samtidig så vanskelig.

hilde@byavisa.sandefjord.no

Fakta: Mini-CV

Navn: Morten Lie Kristoffersen

Alder: 34

Stilling: Daglig leder/partner Så Lett data

Utdanning/erfaring:

-Elektrofag ved Sandefjord videregående skole.

-IKT-driftsfag ved Horten videregående skole.

-To år læring i Horten.

-Begynte å jobbe i Komplett Data Sandefjord i 2002 som teknikker og selger. Kjøpte butikken i 2003 og byttet navn til Så Lett Data.

Fakta:

Årets finalister i Hjerte for byen

-Morten Fon – Jotun

-Morten Lie Kristoffersen – så Lett Data

-Cathrine Steinsland – Metro Branding

-Karianne Kristiansen Lund – KK-Regnskap

-Christian Røsjorde – Røsjorde tannklinikk

-Ole Johnny Borgersen-Berg – Peppes Pizza

-Per Ketil Berg – Sandefjord Fotball

-Gunnar Bjørn Gade – Teknomed

-Knut Aadne – Sandefjord Bredbånd

-Ingebjørg Tollnes – Komplett

Fakta:

Hjerte for byen 2016

-Årlig næringskåring som gjennomføres av Byavisa Sandefjord, Sandefjord Næringsforening og PwC.

-Har i år undertittelen «Lederen».

-Det har vært kjørt en åpen nominasjonsprosess i forkant av utvelgelsen.

-Ti finalister presenteres i Byavisa Sandefjord utover høsten.

-Vinner kåres under julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15. desember.