Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Skal bli enda mer synlig
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Gleder seg: Christian Espolin Johnson gleder seg til å komme i gang i jobben som kommunikasjonsdirektør i Jotun. Her foran kontorlokalene på Gimle som er i ferd med å rives. –Det er mye som skjer framover og det første jeg skal gjøre er å bli godt kjent med kommunikasjonsavdelingen, sier 45-åringen. 

Skal bli enda mer synlig

15. september tar Christian Espolin Johnson (45) over som kommunikasjonsdirektør i Jotun. Ambisjonen er klar; Jotun skal bli enda mer synlig. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

10.08.2016 kl. 10:23

Han er utdannet siviløkonom fra BI og hadde med seg solid erfaring fra Orkla og Nestle da han begynte i Jotun i 2005. Etter 11 år i ulike avdelinger både her hjemme og i Spania, tar han nå over jobben som kommunikasjonsdirektør etter Sverre M. Knudsen. Christian Espolin Johnson gleder seg til å komme i gang.

-15. september er første dag og det første jeg skal gjøre er å bli godt kjent med avdelingen, menneskene og hvordan de jobber. Jeg har fått en fantastisk fin mulighet til å være med å forvalte omdømmet til Jotun og jeg vet at det er en flott gjeng som jobber i kommunikasjonsavdelingen, sier Johnson.

I tillegg til å forvalte et allerede godt omdømme, har han planer om å forsterke det.

-Vi har en ambisjon om å bli enda mer synlig, så det blir jo en av de viktigste oppgavene. Dette skal vi gjøre blant annet gjennom å bringe fram de gode historiene. Det er mange ansatte i Jotun og det skjer hele tiden noe. Mange av historiene kommer dessverre ikke ut. Det skal vi jobbe med, slår han fast.

Fem år i Spania

Den nye kommunikasjonsdirektøren er født i Lofoten, oppvokst i Larvik og bodde en del år i Oslo før han og samboer Pia flyttet til Sandefjord i 2001. Siden den gang er to blitt til fire og i 2010 flyttet hele familien til Barcelona da far i huset ble selskapssjef i Jotun i Spania.

-Det har vært en veldig fin og annerledes erfaring å ta med seg. Både for meg og ikke minst for Fredrik og Sofie. Lange dager på skolen, kulturforskjeller og språkutfordringer var noe av det vi sto overfor. Vi lærte utrolig mye i løpet av disse årene, forteller han.

I Spania er Jotun en liten aktør og kampen om markedsandeler tøff.

-Situasjonen er helt annerledes enn her i Skandinavia, men jeg tar med meg erfaringer som er gull verdt. I et selskap som Jotun så skjer det veldig mye hele tiden og jeg må være forberedt på å håndtere mange ulike situasjoner.

Som kommunikasjonsdirektør blir han øverste leder for all kommunikasjon i Jotun.

-Noe av det viktigste blir å forsterke det gode omdømmet til selskapet og tiltrekke seg riktig arbeidskraft. Det blir viktig for meg å ha kontakt med det som skjer og hjelpe selskapene til å kommunisere best mulig både internt og eksternt, forklarer Johnson.

-Betyr det at du også blir mer synlig?

-Min jobb blir å legge til rette for å få fram de gode historiene. Noe blir sikkert frontet av meg, men det er ikke jeg som skal bli mer synlig. Det er Jotun.

Små og store prosjekter

I dag har han kontorplass på Gimle, men når han tiltrer i den nye stillingen vil han flytte inn i midlertidige kontorlokaler på Kullerød sammen med sentraladministrasjonen.

-Nå er rivingsarbeidet her på Gimle i gang. Det er mye som skjer de neste årene og i slutten av 2018 skal det være innflyttingsklart. Det blir utrolig spennende å følge både prosessen og å samles i helt nye og tilpassede lokaler, sier den påtroppende kommunikasjonsdirektøren.

Det er derimot ikke bare på Gimle det jobbes med bygninger. Etter fem år i utlendighet er Christian Espolin Johnson godt i gang med en del vedlikeholdsarbeid på hjemmebane også.

-Det er litt som skal tas igjen, så vi har noen prosjekter på gang.

Og blir det for mye jobb eller prosjekter, stikker familien til fjells.

-Jeg er veldig glad i fjellet og drar mer enn gjerne opp til hytta i Valdres. Hvis tiden ikke strekker til så blir det å ta båten ut på tur. I Spania ble jeg også veldig glad i å sykle, så jeg prøver å finne tid til litt trening, avslutter Johnson.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no