Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Samler kreftene i næringslivet
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Hjerte for Hjertås: Marit Sagen Gogstad tilbringer flere timer i uka i områdene rundt Hjertås, både alene og sammen med venner og familie.

Samler kreftene i næringslivet

Lederen for Sandefjord Næringsforening, Marit Sagen Gogstad, gleder seg til å bli enda bedre kjent med Stokke og Andebu. –Samarbeid er den nye konkurransen, og det å samle kreftene for et større område er effektivt, sier hun. 

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

12.10.2016 kl. 09:48

I dag inviteres næringslivet til årets Torpkonferanse, og som vertinne er Marit Sagen Gogstad spent på om innholdet treffer deltakerne slik arrangøren ønsker.

-Jeg har høye forventninger til årets konferanse og er spent på hvordan innholdet blir mottatt. Vi har jobbet mye med å sy sammen et godt program og finne varierte og gode foredrag, sier lederen i Sandefjord Næringsforening.

Nærmere 300 deltakere samles på Scandic Park Hotell og i år er temaet Tenk Stort.

-Mitt mål er å gjøre Torpkonferansen til et litt bedre arrangement og en litt bedre opplevelse hvert eneste år. Jeg håper deltakerne får mye ut av dagen og at det blir mange gode samtaler som kan bli ”spiren” til noe nytt, noe stort og noe innovativt.

Med et brennende engasjement for næringslivet i Sandefjord og en kommende kommunesammenslåing om få måneder har Gogstad og næringsforeningen allerede jobbet aktivt med å samle næringslivet i de tre kommunene.

-Vi har et godt samarbeid med ordførere og politikere i kommunene. De har invitert oss inn på deres arenaer og vi har invitert dem til oss. På den måten har vi blitt kjent med noen av deres hjertesaker og utfordringer, sier hun.

1)    Hvorfor er det fint å vokse opp i Sandefjord?
-Jeg har ikke vokst opp her selv, men jeg har to barn som vokser opp her nå og mitt inntrykk er i hvert fall veldig bra. Her har vi alt – mye å gjøre rett på utsiden av døra!

2)    Hva er det første du forteller om hjemkommunen din til en som aldri har vært her?

-Jeg forteller nok aller først om vår skjærgård, om de fantastiske svabergene du kan komme til selv uten båt, som for eksempel ytterst ved Flautangen. Om Midtåsen, Smak og Brygga, Berggreen og skiløypene på Runar. Og om Torp SL. I det siste så har jeg fortalt Oslofolk at det står «du har 4 minutter til Rådhusgata» på mobilen min når jeg kjører til jobb.

3)    Hvordan vil du beskrive menneskene i din kommune med ett ord?

-Nettverksfolk! Det høres bedre ut på engelsk; Networkers.

4)    Hva er ditt favorittsted i din hjemkommune og hva gjør stedet så spesielt?

-Jeg har mange favorittsteder, men nummer én i mitt hjerte er Hjertås. Her tilbringer jeg mange timer hver uke, året rundt, alene, med familie eller venninner. Men jeg har lyst til å nevne Marum og kyststien på Østerøya, og for å balansere det hele litt – kafeene og restaurantene i sentrum.

5)    Hva er ditt forhold til folk fa de andre to kommunene?

-Jeg kjenner ikke så mange enda, men jeg har et godt forhold til de jeg har blitt kjent med. Jeg har lyst til å nevne konkret både Bjarne Sommerstad og Erlend Larsen, som er flinke folk og som har vært gode samarbeidspartnere for meg i jobben min de siste årene.

6)    Hva tror du kan være den største fordelen med at de tre kommunene slår seg sammen?

-Det er naturlig for meg å fokusere på næringslivet og mulighetene der. Vi utfyller hverandre bra. Stokke har blant annet tilgang på gode næringsarealer, mens Andebu har bedrifter innen bransjer som Sandefjord ikke har. Og ikke minst eierskapet til Torp Sandefjord Lufthavn og den såkalte indrefileten Torp Øst. Jeg har troa på at det er effektivt å drive og samle kreftene for et større område. Det er som vi pleier å si «samarbeid er den nye konkurransen»!

7)    Frykter du at noe kan bli borte?

-Jeg er en person som hele tiden ser etter muligheter, så det tror jeg ikke.

8)    Hvem anser du som den beste ambassadøren for Sandefjord?

-Jeg synes det er mange gode ambassadører for Sandefjord, og for å nevne noen helt konkrete synes jeg familien Gleditsch representerer Sandefjord på en god måte , Audun Tjomsland, Søppeldronningen Randi Horntvedt og sentrumsdronningen Elisabeth Teien.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no