Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
På dagstur til Stockholm
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 7. Fikk en smak av Stockholm: Tine Kleive-Mathisen (Torp Lufthavn Sandefjord), Sven-Erik Sjøholm (Nextjet), Line Bülow Kristiansen (Reisebyrået Berg-Hansen), Lillian Ytterhorn (Via Egencia) og Astrid Henriksen (Reisebyrået Berg-Hansen). (SE FLERE BILDER VED Å KLIKKE PÅ PILENE I BILDET)

På dagstur til Stockholm

Visste du at kontrolltårnet på Arlanda har et eget vigselsrom, at det kun tar 18 minutter inn til Gamla Staden og at en dagstur slett ikke blir slitsomt fra Torp? Du kan faktisk nå dit raskere enn det tar å komme seg til Strømstad fra Sandefjord.

Marianne Henriksen
Marianne Henriksen

08.03.2014 kl. 09:00

Nå vet du det. Vi fikk bli med markedssjef Tine Kleive-Mathisen på besøk til Nextjet på Arlanda flyplass, og fikk et glimt inn i alt fra de jetdrevne propellmotorenes indre, til vigselsrommet i kontrolltårnet. 

Klokka åtte fylles flyet opp, og det er tydelig forretningsfolk som inntar stolsetene i flyet av typen Saab 340. Det har plass plass til 33 passasjerer, fordelt på to pluss et sete i bredden.

Alternativt: bilkø

Vi hører litt klaging når håndbagasjen tar for stor plass under setet, og en passasjer må flytte seg. Men når Gardermoen nevnes som et mer komfortabelt alternativ, kommer svaret kjapt fra en medpassasjer;

«Ville du virkelig heller ha dunket i kø på vei mot Gardermoen nå? Nei takk!».

Vil reise fast

En annen passasjer, som regner med å benytte seg flittig av Nextjets rute mellom Torp og Stockholm, er Tor Jonny Nilsen.

Vi møter ham på en av de første turene hans, på vei til arbeidsgiveren Inflight Services sine kontorer ved Arlanda.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Röjsing sørger for en behagelig kveldstur tilbake til Sandefjord.

– Vi driver med butikkdrift og logistikk ombord på skip, forklarer Nilsen, og røper at i disse dager er det Fjordlines nye skip Oslofjord som skal sikres en god taxfree-drift.

Nilsen sier den nye ruta passer ham perfekt, og vil reise minst en gang i måneden i forbindelse med jobben.

Hyppige frekvenser

– Det er flott at vi har fått inn Nextjet som har mindre fly, og som egner seg godt for nisjedestinasjoner som Stockholm, og muligens senere  andre innenriksdestinasjoner, sier Kleive-Mathisen.

Hun ser at for næringslivet er det viktig med hyppige frekvenser,  og en god tidtabell slik at man nå kan reise tur/retur samme dag.

– Da vi spurte næringslivet i en spørreundersøkelse var det Stockholm som pekte seg ut som et klart behov, forteller markedssjefen.

Derfor mener hun Nextjets produkt til Stockholm er skreddersydd for næringslivet i regionen vår. 

10 dekker inn ruta

– I mai har en større gruppe bestilt reise, da settes det inn et større fly, sier Kleive-Mathisen.

Key Account Manager i Nextjet, Sven-Erik Sjöholm, er optimistisk med tanke på den nye Norges-ruta.

– Med ti passasjerer i flyet forsvarer vi ruta økonomisk, sier han. 

Lillian Ytterhorn fra Via Egencia, reiseselskapet med kontorer på Torp Sandefjord Lufthavn, ser gode muligheter for gruppebestillinger, og knyttet raskt kontakter med Nextjet.

Raskere enn Sandefjord-Strømstad

Line Bülow Kristiansen fra Berg-Hansen peker på at det faktisk går raskere å komme seg til Stockholm enn Strømstad fra Sandefjord.

– Det tar kun 20 minutter med tog fra Arlanda til Stockholm sentrum. Byen har så mye å by på for alle. Er du en gruppe, bedrift eller en vennegjeng så er det mange muligheter som et besøk i Gamlebyen, kikke i koselige smug med hyggelige restauranter og barer. Her er det mye kultur- og shoppingmuligheter, sier hun, og trekker fram at man med Nextjet kan chartre sitt eget fly for overkommelig pris. 

Turen ble kronet med en god smak av Stockholms sydende gateliv, og utsikten fra en av byens klassiske restauranter på byens tak, Gondolen.

NEXTJET

Nextjet er et av Sveriges største flyselskap og driver rutetrafikk, chartertrafikk, ACMI-lease og flyfrakt. 

I rutetrafikken  inngår både innenriks- og utenriksdestinasjoner. Arlanda og Kastrup er de to viktigste nav. 

Samarbeidet med SAS gjør det mulig å reise videre fra både Stockholm og København til destinasjoner i og utenfor Europa, samt å sjekke bagasjen inn til reisens mål.

Har 16 fly , 18 destinasjoner og 250 ansatte. 

Kilde: nextjet.se

Mer fra Næring

Klekker ut ideer
-En fantastisk reise
Opptatt av å se hele mennesket
Står stødig i netthandelens hovedstad
Mer enn salg av bolig
En hardtarbeidende optimist
Samler kreftene i næringslivet
Skal få oss til å tenke større
Heier frem medarbeiderne
Ser etter pingvinmateriale