Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Opptatt av å se hele mennesket
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Tillit: Gunnar Bjørn Gade, daglig leder i Teknomed, har stor tillit til sine ansatte, og ser på seg selv som en tilrettelegger for at medarbeiderne får brukt sin kompetanse, utvikle seg faglig og bli sett. 

Opptatt av å se hele mennesket

Gunnar Bjørn Gade, som blir kalt GB på jobben, liker ikke ordet sjef. Det å ha tillit til sine medarbeidere mener han er helt avgjørende og spesielt viktig i en kunnskapsbedrift. Han er opptatt av å se hele mennesket, med en god balanse mellom privatliv og jobb slik at medarbeiderne har det godt på begge arenaer.

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

17.11.2016 kl. 11:13

Gunnar Bjørn Gade er nominert til årets Hjerte for byen og er én av ti finalister som kjemper om tittelen. I år kunne hvem som helst nominere sine kandidater og i nominasjonen uttales det at Gade er omsorgsfull, rettferdig og ikke minst viser han stor medmenneskelighet for både ansatte og samarbeidspartnere. Det trekkes fram at han som leder av Teknomed gjennom mange år, sammen med sine dyktige medarbeidere, har bidratt til en suksessbedrift, som gjør at hverdagen til mange mennesker både i og utenfor Vestfold blir forbedret.

Hvordan tror du omgivelsene dine vil beskrive deg som leder?

-Forskning på dette området viser et temmelig stort sprik mellom det lederen selv tror og medarbeidernes oppfatninger av lederen. Jeg er derfor forsiktig med å tro noe som helst. Det er derimot stas, at noen har nominert meg til denne kåringen. Døra inn til kontoret mitt står alltid åpen. Det er lite hierarki hos oss, og for alle som jobber her er jeg GB.

Hvilken ledertype er du?

-Jeg kan ikke si om jeg har en spesiell «ledertype». Jeg har sikkert mine særtrekk hvis du spør mine kollegaer, men jeg ønsker ikke å bli plassert i noen bås. Og jeg liker ikke ordet sjef. Samspill på en arbeidsplass er viktig, da det blir feil at noen skal være ”sjef”. Noen må selvfølgelig stake ut kursen, og de kalles ledere. Jeg ønsker å være en tilrettelegger. Jeg forsøker å praktisere og leve etter de verdiene og den visjonen som vi har i Teknomed. Jeg har stor tillit til mine medarbeidere, og mener det er helt avgjørende for å fungere i dagens moderne samfunn. Det er spesielt viktig i en kunnskapsbedrift.

Hva prioriterer du høyest som leder?

-Vi er en kunnskapsbedrift med mange høyt utdannende folk der indre motivasjon er avgjørende. En av mine viktigste oppgaver er å tilrettelegge for at medarbeiderne får brukt sin kompetanse, utvikle seg faglig og bli sett. Ved å gi tillit får de flinke menneskene brukt mer av sin kreativitet som gir økt motivasjon. Jeg ønsker å trigge den indre motivasjon til de som jobber her. Jeg er opptatt av å se hele mennesket, med en god balanse mellom privatliv og jobb. Særlig for småbarnsforeldre kan det være krevende å få kabalen til å gå opp. Her hos oss er vi fleksible. Det bidrar til at medarbeiderne «varer» lenger og presterer bedre. Engasjerte medarbeidere som prioriteter «riktig», er et mål å strekke seg etter.

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

-Det at jeg har fått anledning til å være med på den fantastiske utviklingen som Teknomed har hatt, og det å få være del av det flotte miljøet og få innsikt i det ortopeditekniske fagområdet. Det er utrolig givende og fascinerende. For min del var det nærmest en tilfeldighet at det ble sånn, men faget tiltrekker seg mange dedikerte mennesker. Personer som faktisk gjør en forskjell for pasienter/brukere og som bidrar til bedre livskvalitet for mange. Det er klart jeg er fornøyd med å være med på det. Vi vokser hele tiden, men vi har ikke vekst som strategi.

Hva har vært mest utfordrende på veien?

-Det må være nedbemanningsprosessen som jeg deltok i ved forrige arbeidsplass. En veldig ubehagelig prosess. Det var utfordrende da vi flyttet fra Lingelemveien til Skolmar, men det var en utfordring med positivt fortegn.

Har du et lederideal?

-Jeg kan ikke peke ut noen enkeltpersoner, men jeg har i stor grad latt meg inspirere av personer og bøker. Den første «øyeåpneren» var nok Johan Velten med sin bok om medarbeiderskap, som nok har preget mye av mine tanker og holdninger om lederskap. Linda Lai synes jeg kommer med mange gullkorn, og Arne Næss med sin livsfilosofi. For mange år siden var jeg på et foredrag med Guttorm Fløistad som snakket om å spille på de sterke sidene til hverandre og gjøre hverandre gode. Bård Kuvås har også skrevet mye fornuftig. Jeg forsøker å plukket opp elementer fra det jeg leser og sette det inn i en kontekst som stemmer med det som er sunn fornuft.  

Hva ser du etter når du ansetter folk?

-Det er viktig å ansette riktig, og vi bruker som regel Torp Consulting for å kvalitetssikre prosessen. Vi ser etter engasjement og at de er lagspillere som kan være med å opprettholde den gode bedriftskulturen.

Hvordan tar du vare på dine medarbeidere?

-Vi forsøker å legge til rette for en god balanse mellom jobb og privatliv slik at alle har det godt på begge arenaer. Vi markerer alltid bursdager og vi har sosiale samlinger. Annet hvert år forsøker vi å få til en reise med et faglig element.

Hvordan blir fremtiden?

-Den blir helt sikkert annerledes enn vi tror, så jeg er opptatt av at vi «følger med i timen». Vi har fantastiske medarbeidere og en bedriftskultur som utgjør solide pilarer for en positiv framtid for selskapet. Jeg er temmelig trygg på at Teknomed kommer til å gjøre en forskjell for mange sandefjordinger i årene som kommer. 

Har du et godt råd til kommende ledere?

-Jeg mener det er viktig å ha fokus på det interne miljøet og medarbeiderne. Vi lever i en skiftende verden som endrer rammevilkårene, da blir det enda viktigere å ha en sterk bedriftskultur – hvis ikke kan det fort rakne.

hilde@byavisa.sandefjord.no

 

 

Fakta: Mini-CV

Navn: Gunnar Bjørn Gade

Alder: 66 år

Stilling: Daglig leder i Teknomed

Utdanning/erfaring:

-Utdannelse innen logistikk fra BI.

-Har jobbet en periode med logistikk i Johan Evensen & Sønner AS.

-Jobbet i 30 år i Oleon, diverse lederstillinger innen innkjøp og logistikk.

-Begynte i Teknomed i 2005 som administrasjonsleder og ble daglig leder i 2010.

Fakta:

Årets finalister i Hjerte for byen

-Morten Fon – Jotun 21. september

-Morten Lie Kristoffersen – så lett data

-Cathrine Steinsland – Metro Branding

-Karianne Kristiansen Lund – KK-Regnskap

-Christian Røsjorde – Røsjorde tannklinikk

-Ole Johnny Borgersen-Berg – Peppes Pizza

-Per Ketil Berg – Sandefjord Fotball

-Gunnar Bjørn Gade – Teknomed

-Knut Aadne – Sandefjord Bredbånd

-Ingebjørg Tollnes – Komplett

Fakta:

Hjerte for byen 2016

-Årlig næringskåring som gjennomføres av Byavisa Sandefjord, Sandefjord Næringsforening og PwC.

-Har i år undertittelen «Lederen».

-Det har vært kjørt en åpen nominasjonsprosess i forkant av utvelgelsen.

-Ti finalister presenteres i Byavisa Sandefjord utover høsten.

-Vinner kåres under julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15. desember.