Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Kjøpte omstridt tomt
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

KJØPTE TOMTEN: Arne Osmundsvaag, daglig leder av Flybåten er glad for at selskapet nå har sikret seg tomten på Husvik. Men enn så lenge må han benytte seg av Fiskebrygga i Tønsberg.

Kjøpte omstridt tomt

Selskapet Flybåten Husvik Brygge AS har kjøpt tomten på Husvik av Jarlsø Eiendom. Det er snakk om den samme tomten som det i lang tid har vært stridigheter om.

01.07.2014 kl. 14:08

–Vi overtar det samme området på Husvik som vi har benyttet oss av tidligere. Vi har signert et konsesjonsdokument med Jarlsø Eiendom AS, sier Osmundsvaag.

Har tro på fremtiden

Det har i flere år vært konflikt om tomten som Flybåten nå har kjøpt. Den lange og betente konflikten står mellom Flybåten og Husvik og Nes vel. Sistnevnte hevder å ha rettigheter på området som umuliggjør drift av ferge, og at trafikkbelastningen allerede er for stor.  

–Vi er veldig glade for at vi nå er i besittelse av eiendommen på Husvik. I forhold til drift av Flybåten og rutene har Husvik fungert veldig bra. Husvik er fra naturens side en naturlig havn. Den ligger i le, og der er lite is.  Maritimt sett er Husvik fornuftig i forhold til skipsleden. Husvik er den rette lokaliseringen med tanke på ruten over fjorden . Husvik gir Flybåten dobbel kapasitet og nesten halve kostnader i forhold til Fiskebrygga. Flybåten i kombinasjon med egne busser gir sentrum til sentrum transport til hotellene og jernbanestasjonene i Tønsberg og Fredrikstad. Dessuten lar fjordkryssing og øyturer til Bolærne lett seg kombinere med timesfrekvens fra Husvik. Husvik har dessuten mye større parkeringskapasitet enn Fiskebrygga. Nei, dette er en milepæl for Flybåten,  sier en optimistisk Osmundsvaag.

Fiskebrygga i sommer

Ved etter hvert å legge driften av Flybåten til Husvik, får man ifølge Osmundsvaag et produkt som er vesentlig bedre. Den reduserte seilingsdistansen gir også miljøgevinster.

Men foreløpig må vi belage oss på å bruke Fiskebrygga i Tønsberg, ettersom kommunen opprettet en byggesak for oss. Men jeg har stor tro på at saken skal løse seg, sier Osmundsvaag.

OMSTRIDT TOMT: Selskapet Flybåten Husvik Brygge AS, som Flybåtens eiere står bak, har nå kjøpt tomten på Husvik av Jarlsø Eiendom AS. Det er snakk om den samme tomten som det i lang tid har vært stridigheter om.