Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Gjorde hobby til levebrød
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

BAK KAMERA: Linda Gabrielli trives best bak kamera. Målet er å gi kundene en helhetsopplevelse og derfor har hun sjeldent mer enn en fotografering om dagen. (FOTO: Anders Døvle)

Gjorde hobby til levebrød

For to år siden sa hun opp sin faste jobb i Sandefjord kommune for å gjøre hobbyen om til levebrød. –Det var selvfølgelig litt skummelt, men lidenskapen for fotografering er så stor at jeg visste det ville gå, forteller Fotograf Linda Gabrielli.

26.08.2014 kl. 09:54

Hun kjøpte sitt første speilreflekskamera for konfirmasjonspengene sine. Året var 1991 og det var da lidenskapen for fotografering begynte for alvor. Hobbyen vokste seg sakte, men sikkert større og i 2008 startet hun opp sin egen virksomhet.

Fortsatt bare på hobbybasis, men familie og venner ble lokket inn i studioet hjemme i Sandefjord.

Drømmen om å starte for seg selv og skape sin egen arbeidsplass fortsatte å vokse, og for to år siden gjorde hun drømmen til virkelighet.

– Jeg er utdannet førskolelærer og hadde fast jobb i Sandefjord kommune, men for to år siden sa jeg opp jobben for å kunne følge drømmen. Da hadde jeg en sikker jobb som varte i tre måneder. Fremtiden måtte jeg selv skape, forteller Linda Gabrielli.

Det var gjennom prosjektet «Det nytter» at hun fikk mot nok til å ta steget. Tanken hadde modnet i flere år og gjennom prosjektgruppa fikk hun det lille sparket bak til å tørre.

– Det var skummelt i starten, det er klart, men lidenskapen for fotografering er så stor at jeg visste det ville gå. I dag har jeg eget studio og en voksende kundemasse, bekrefter hun.

De aller minste

Linda Gabrielle fotograferer barn, konfirmanter, brudepar og tar oppdrag for bedrifter. Det er derimot de aller minste som er favorittoppdragene.

– Nyfødtfotografering er skikkelig stas. Da må de må være under ti dager gamle. I starten var Anne Geddes et stort forbilde. Det første offisielle nyfødtbilde jeg tok var av sønnen min som nå er ti år gammel, forteller hun entusiastisk.

For å gi kundene en helhetsopplevelse tar hun seg god tid til alle fotograferinger og det tilhører sjeldenheten at hun har flere enn en fotografering på den dag.

– Jeg ønsker å få et forhold til de jeg fotograferer og bruker derfor mye tid på kunden. Jeg ønsker å levere en opplevelse for de som kommer hit. Det er spesielt morsomt når folk velger meg for mine bilder.

Ble syk

Etter at hun startet for seg selv ble smerter en større og større del av hverdagen. Til slutt måtte hun trappe ned på arbeidet for en periode.

– Det var frustrerende og ikke minst vanskelig å ikke vite hva det var som feilet meg. Jeg måtte si nei til kunder på grunn av store smerter i perioder.

I april fikk hun diagnosen bekhterev, en kronisk sykdom som kan være svært smertefull. Hun får god oppfølging på Diakonhjemmet i Oslo og hun har nå startet på nye medisiner.

– Jeg krysser fingre for at dette er riktig medisin for meg. Målet er å jobbe mer og mer framover. Jeg brenner for dette og vil jobbe med fotografering uten at sykdom skal ødelegge for det, sier hun bestemt.

Godt nettverk

Linda Gabrielli kommer opprinnelig fra Nøtterøy, men hun flyttet til Sandefjord i 2000. Det var eksmannen som fikk fotografen til å flytte på seg. I dag har hun funnet kjærligheten på nytt og bor sammen med ham, sine tre barn og et bonusbarn.

– Jeg trives her og har et godt nettverk av fotografer og venner. Jeg ser på andre fotografer som kolleger, ikke konkurrenter og vi samarbeider faktisk en del, forteller hun.

Framover kan du se bilder som Linda Gabrielli har tatt i spalten Gullungen i Byavisa Sandefjord.