Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
-En fantastisk reise
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Stolt:  Knut Aadne har vært med å utvikle Sandefjord Bredbånd fra dag én. Han er stolt av å ha så mange dyktige medarbeidere med på laget, som står på hver eneste dag for å gjøre kundene fornøyde.

-En fantastisk reise

Med Knut Aadne ved roret har Sandefjord Bredbånd utviklet seg til å bli et selskap som står stødig i den knallharde konkurransen om kundene. - Jeg er stolt av å ha medarbeidere som står på hver eneste dag for å få fornøyde kunder, sier Aadne.

Hilde Jeanett Lorentzen
Hilde Jeanett Lorentzen

29.11.2016 kl. 14:56

Knut Aadne er nominert til årets Hjerte for byen og er én av ti finalister som kjemper om tittelen. I år kunne hvem som helst nominere sine kandidater og i nominasjonen uttales det at han er engasjert, rettferdig og oppdatert. Han har gründet Sandefjord Bredbånd kunde for kunde, og skapt en arbeidsplass med fokus på profesjonalitet og et ekstremt godt kundefokus. Ifølge nominasjonen har Aadne bidratt til at Sandefjord Bredbånd i dag har over 10.000 kunder, en lojal kundemasse, solide økonomiske tall, og fiberbasert infrastruktur til 97 prosent av byens boliger og næringsområder.

Hvordan tror du omgivelsene dine vil beskrive deg som leder?

-Jeg tror de vil beskrive meg som en som gjennomfører, som er energisk og inspirerende. Jeg bruker mye tid i gangen og snakker med de ansatte, og jeg tror de oppfatter meg som veldig tilgjengelig. Døra inn til mitt kontor er alltid åpen. Jeg tror også de sier at det er lov å gjøre feil. Det er fantastisk læring i å gjøre feil. Det er som en juvel.  

Hvilken ledertype er du?

-Jeg er veldig synlig og opptatt av å gi klare tilbakemeldinger. Jeg må ut å se, snakke med folk og få innspill som jeg ellers ikke ville fått. Det beste jeg ser er medarbeidere som blomstrer, og jeg har mange av dem.

-Vi setter oss tydelige visjoner og mål og alle vet hva vi skal gjøre. Det er viktig at alle går i samme retning, og går vi feil så snur vi oss sammen og går i en annen retning. Det er mye støy i bransjen, og det er viktig at vi fokuserer på det som er viktig.

-Min ledertype er basert på å delegere. Jeg er opptatt av at mine medarbeidere skal få brukt sin kompetanse, og jeg ønsker å bidra til å utvikle mine medarbeidere.

Hva prioriterer du høyest som leder?

-Det å inspirere mine ansatte. Vi er et lite selskap med 12 ansatte og har en del innleide ressurser. Det er viktig å integrere de innleide med de faste ansatte. Det er viktig for meg at alle de ansatte forstår hele prosessen, og ikke bare den delen av jobben som de sitter med.

-Jeg er ekstremt markedsorientert og jeg er opptatt av at de ansatte yter litt ekstra i forhold til kundene. Kundene kommer alltid først.

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

-At vi har gått fra null til å bli Sandefjords ledende bredbåndselskap. Jeg er veldig stolt av å ha så mange dyktige medarbeidere som står på for å få fornøyde kunder. På målinger utført av Epsi ligger vi blant de høyeste med flest fornøyde kunder.

Hva har vært mest utfordrende på veien?

-Det at vi opererer i en av svært konkurranseutsatt næring, hvor det hele tiden skjer endringer, er utfordrende. Vi skal ivareta driften, samtidig som vi skal utvikle ny teknologi. Vi må hele tiden fornye oss for å opprettholde kundetilfredsheten. Vi skal være best på det vi driver med, punktum.

Har du et lederideal?

-Jeg har vært veldig heldig med mine ledere opp igjennom, ledere som har vært helt fantastiske til å inspirere og som har gitt meg muligheter. Jeg har fått stor tillit, og en slik leder ønsker jeg å være. Det er særlig en leder i Jotun jeg vil trekke fram, Arne Langnes, han er en helt fantastisk person. Han så ikke på IT som «back office». Folk er ikke så ulike, de fleste trenger tilbakemeldinger. Jeg er opptatt av å unngå interne friksjoner, jeg vil at ressursene skal brukes utad. Det er kundene som bestemmer om vi lykkes eller ikke.

Hva ser du etter når du ansetter folk?

-Jeg ser etter formell kompetanse og det er som regel på plass. Det er de personlige egenskapene som avgjør, om personen passer inn i teamet. Vi ser etter personer som er foroverlente og markedsorienterte. Det å ansatte er noe av det viktigste du gjør og noe av det vanskeligste.

Hvordan tar du vare på dine medarbeidere?

-Jeg er opptatt av å ta vare på de ansatte med å gi mye tilbakemeldinger, ikke bare si at det var bra, men også forklare hvorfor det var bra. Og rosen må komme med en gang. Når en medarbeider har gjort noe bra, så synliggjør vi det. I kundesenteret kårer vi månedens medarbeider, og vi feirer oppnådde resultater.

-Det å synliggjøre hvordan vi ligger an er viktig, og det er noe vi gjør fortløpende. Jeg forlanger akkurat like mye av mine medarbeidere som jeg forlanger av meg selv.

Hvordan blir fremtiden?

-Hvis vi synes det går fort nå så er «trøsten» at det kommer til å gå enda raskere i framtiden. Verdikjeden i bransjen endrer seg dramatisk. Vi rigger oss for framtiden med å bygge en plattform som kan ta inn nye produkter enda raskere. Vår fordel er at vi ligger lokalt og kan ta vare på kundene våre raskt.

Har du et godt råd til kommende ledere?

-Prioriter. Se hva som er det viktigste. Det blir mer og mer støy. Kundene bør alltid ha førsteprioritet.

Fakta: Mini-CV

Navn: Knut Aadne

Alder: 66 år

Stilling: Daglig leder Sandefjord Bredbånd

Utdanning/erfaring:

-Jobbet først som konsulent i forprosjektet for Sandefjord Bredbånd fra 2003, deretter ansvaret for teknologi, salg og marked. Daglig leder fra 2012.

-Gründet et internettselskap.

-Datasjef i Jotun fra 1980 til 2000.

-Forsker ved Sentralinstituttet for industriell forskning.

-Jobbet som konsulent ved Teleplan AS.

-Studerte informatikk ved universitet i Oslo.

Fakta:

Årets finalister i Hjerte for byen

-Morten Fon – Jotun

-Morten Lie Kristoffersen – Så Lett Data

-Cathrine Steinsland – Metro Branding

-Karianne Kristiansen Lund – KK-Regnskap

-Christian Røsjorde – Røsjorde tannklinikk

-Ole Johnny Borgersen-Berg – Peppes Pizza

-Per Ketil Berg – Sandefjord Fotball

-Gunnar Bjørn Gade – Teknomed

-Knut Aadne – Sandefjord Bredbånd

-Ingebjørg Tollnes – Komplett

Fakta:

Hjerte for byen 2016

-Årlig næringskåring som gjennomføres av Byavisa Sandefjord, Sandefjord Næringsforening og PwC.

-Har i år undertittelen «Lederen».

-Det har vært kjørt en åpen nominasjonsprosess i forkant av utvelgelsen.

-Ti finalister presenteres i Byavisa Sandefjord utover høsten.

-Vinner kåres under julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15. desember.