Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Der kunnskap deles og dobles
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

– Vi ligger i forkant. I en bransje med fokus på leveranser og prosjektgjennomføring, plukker vi opp kunder som ikke rekker å være innovative i sine prosjekter, sa Dag Almar Hansen, da han presenterte hvordan hans gründerbedrift Techni jobber for NPF Skagerak. Foto: Jakob Leth

Der kunnskap deles og dobles

På et frokostmøte sist fredag røpet flere gründere sine oppskrifter for suksess, da NPF Skagerak inviterte til kunnskapsdeling.

Marianne Henriksen
Marianne Henriksen

06.03.2014 kl. 12:00

Først ut var Henrik Dannstrøm, mannen bak Portside AS. Han rettet blikket mot det finske markedet, og mulighetene der. Deretter var det Dag Almar Hansen fra Techni i Horten sin tur til å dele litt av bedriftens suksessoppskrift.

– Vi er ca 44 ansatte, som driver med mekanikk elektronikk multifysikk og industridesign. Vi utvikler produkter for andre og for oss selv, forklarer Hansen. 

– For oss selv utvikler vi teknologiplattformer vi kan selge til andre, eller få andre til å delta på fordi de trenger vår teknologi, sier gründeren videre. 

Selger innovasjon

Han pekte på hvor viktig det er for Techni  å ligge i forkant;

– I en bransje med fokus på leveranser og prosjektgjennomføring, må vi plukke opp kunder som ikke rekker å være innovative i sine prosjekter. Når de ikke rekke å være i markedet i tide, kan vi tilby dem en mulighet til å være med på vårt prosjekt.  Sånn får vi partnere – slik utvikler vi produkter og prosesser, og slik har vi utviklet ca. 650 ulike produkter og prosjekter siden vi startet for 17 år siden, forklarte Hansen før han gikk inn på tema elektrifisering av ulike prosesser på sokkelen.

– Vi i NPF Skagerak ønsker med våre frokostmøter å invitere medlemmer og ikke medlemmer, bedrifter som har eller kan ha interesse for medlemmene, representanter fra stat, fylke og kommune. Arenaen skal være uformell, åpen og inkluderende, sier Petter Sanna, som er leder for regionavdelingen til Petroleumsforeningen, NPF Skagerak. 

Viktig småprat

Temaene skal engasjere den enkelte og favner bredt i en bransje med mange aktører i ulike roller. Det er medlemmene i NPF som gir NPF identitet og betydning, framhever Sanna.

– Vi har medlemmer som er rørleggere, sveisere, tekniske tegnere, prosjektledere, bygningsarbeidere, tekniske rådgivere, direktører, driftssjefer, elektroingeniører, bedriftsrådgivere, programvareutviklere, skipsingeniører, skipsinspektører, boresjefer, kapteiner, platearbeidere, ramser Sanna opp.

Han mener foreningen med frokostmøtene har lykkes med å vise bredde, kvalitet, innovasjon, historiske røtter, og et mangfold av muligheter, lokalt i BTV regionen, nasjonalt og internasjonalt. 

– Vårt kontinuerlige fokus på å rekruttere ny medlemmer setter krav til aktualitet, engasjement, verdier og holdninger. Vi ønsker alle velkommen til småpraten før, mellom og etter våre interessante foredragsholdere, - småpraten som viser at kunnskap dobles der den deles, sier Sanna.