Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Utvider med KIA
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Nytt merke: Sentrum Auto blir nå forhandler av KIA. Ole Bjørn Johannessen er ansatt som salgssjef. 

Utvider med KIA

Sentrum Auto får flere bein å stå på når de nå blir forhandler av KIA i Sandefjord. De siste årene har man måttet reise utenbys for å få tak i disse bilene.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

06.07.2016 kl. 15:04

Noen biler er allerede på plass i lokalene hos Sentrum Auto, men den offisielle åpningen skjer ikke før 18. august. Salgssjef Ole Bjørn Johannessen har derimot solgt de første bilene allerede.

-Vi leverer de første bilene nå og det er fullt mulig å komme innom for å se på bilene eller prøvekjøre allerede nå. Det er derimot en del småting som må på plass før vi kan ha offisiell åpning, forteller Johannessen.

Den tidligere bruktbilhallen er nå gjort om til salgshall for KIA.

Mer robust

Sentrum Auto har vært byens forhandler av Peugeot i mange år. Når de fikk muligheten til å utvide var det ingen tvil.

-KIA er et spennende merke som vokser og dette gir oss flere bein å stå på. Det er samme importør som for Peugeot og gjennom gode samtaler ble det enighet om at vi skulle bli ny forhandler her i Sandefjord, sier Johannessen.

Salgssjefen har lang erfaring i bilbransjen både her hjemme i Sandefjord og de siste årene i Drammen.

-Jeg startet her 1. juni og jobber nå med å rigge til for at alt skal være på plass 18. august. KIA er i skuddet og jeg gleder meg veldig til å komme i gang for alvor, sier han.

Justerte mål

På landsbasis har KIA nå justert opp målet sitt for solgte biler i 2016 fra 6900 til 7400.

-De har satset stort og truffet. I 2009 ble det importert 613 KIA til Norge. I år er målet 7400. Det sier litt om utviklingen og det kommer ikke til å stoppe der.

Utover høsten kommer det nemlig flere nyheter.

-KIA har et stort utvalg og høsten blir veldig spennende. Da kommer blant annet nye KIA Niro og Optima stasjonsvogn. I tillegg er det flere nylanseringer utover høsten, sier en engasjert salgssjef.

Bedre utvalg

I tillegg til å få på plass det praktiske i butikken, skal også de ansatte læres opp i et nytt merke. Salgssjef Johannessen er eneste nyansatte.

-Det å være med å bygge opp noe nytt fra starten er både spennende og utfordrende. Nå skal de som har jobbet med Peugeot også få opplæring og kursing på KIA. Vi ser for oss at de to merkene skal utfylle hverandre på en god måte og gi kunden et bedre utvalg, sier Johannessen.

Og legger til:

-Nå kan vi være med i konkurransen i segmenter vi ikke har vært tidligere.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no