Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Stasjonsvognen er også en fulltreffer
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

IMPONERT: Stein Martin Sørensen er imponert over hvordan bilen, positivt, skiller seg ut i sin klasse. Med sitt store bagasjerom og enkle manøvrering tror han denne vil selge mye. Foto: Jakob Leth 

Stasjonsvognen er også en fulltreffer

Peugeot 308 ble tidligere i år kåret til «Car of the Year» 2014. Nå er stasjonsvognen rett rundt hjørnet. Den innfrir på alle områder.

Odd Arne Ruud - 04.07.2014 kl. 10:00

58 biljournalister fra 22 europeiske land var rimelig klare da de skulle kåret årets bil 2014.

Den nye Peugeot 308 fikk 307 poeng og vant overbevisende over elbilen BMWi3, som fikk 223 poeng og Tesla S, som fikk en tredjeplass med 216 poeng. Mange har ventet på stasjonsvognene som i god Peugeot-ånd har fått benevnelsen 308 SW.

– Mye for pengene

Stein Martin Sørensen i Sentrum Auto Sandefjord forteller at de har allerede solgt biler, usett og uprøvd.

– Vi har hatt kombi-versjonen en stund nå, men flere har kjøpt den nye 308. Den beveger seg nesten opp en klasse og er veldig romslig. Bilen har et bagasjerom som er større enn storebroren 508. 

Han forteller at bilen også har blitt godt hjulpet av tittelen «Årets bil». 

– Her får du veldig mye for pengene. Den er kun 10.000 kroner dyrere kombien. 

– Noe kannibalisme

– Dette er en bilklasse som tiltaler veldig mange. Du har stor nok plass til familie bil, men likevel ikke større enn at den er veldig lett kjørt og smidig. 

(Saken fortsetter under bildet)

FLOTT FRANSKMANN: Utseendet er kanskje ikke det mest prangende. Allikevel har bilen både stil og eleganse. Nye Peugeot 308 SW virker solid og har et spennende motorprogram.

308 sin tilnærming til storebror 508 gjør at flere potensielle 508-kjøpere går for en 308 istedenfor, tror Sørensen. 

– Noe kannibalisme blir det. 308 har en litt mindre kupé, men til gjengjeld får du en mye mer moderne bil med mer utstyr. 

Bedre utrustet

Bilen er tilgjengelig for prøvekjøring hos enkelte forhandlere. Innstegsprisen er 252 400 kroner og bilen kommer med et spennende motorprogram. Med nye 308 SW har Peugeot tatt et kvantesprang sammenlignet med forgjengeren. Vekten til Peugeot 308 SW, i likhet med kombibilen, er redusert med 140 kg. Det betyr at dette er den letteste bilen i segmentet, sammenlignet med biler med tilsvarende motor og utstyr.

Den har har også større plass, bedre kjøreegenskaper og er langt mer velutstyrt enn sin forgjenger.

Spennende

Rimeligste variant leveres med en 1,6 Hdi på 92 hk. Det mest spennende motoralternativet er derimot en tresylindret bensinmotor på 1,2 liter. Dette er en turboladet sak som yter 130 hk, og kan kombineres både med en manuell 6-trinns girkasse eller en automatgirkasse som også har seks trinn. Ved landeveiskjøring er oppgitt forbruk på 0,4 l/mil.

Sterk utfordrer

Nye Peugeot 308 SW har fått en helt ny design med elegante linjer og et ekstra komfortabelt interiør og gir førere alt de måtte ønske seg fra en god stasjonsvogn: at den er romslig, allsidig, brukervennlig og praktisk.

Bilen har et av klassens største bagasjerom når det gjelder antall liter, den er faktisk hakket større enn biler som Ford Mondeo, Volvo V70 og Toyota Avensis. Forsetene gir god plass for voksne folk, baksetene derimot er mest egnet for de som ikke er fullvoksne.

Peugeot 308 SW vil med sin lave pris og mange fordeler, ganske sikkert ta for seg av markedandelene i tiden som kommer.