Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Sporty, elegant og mer praktisk
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 2. Designmessig er nye 308 SW elegant å se på, og under skallet skjuler det seg en svært praktisk bil. Foto: produsenten

Sporty, elegant og mer praktisk

Det nærmer seg lansering av stasjonsvogna av Peugeot 308 - en modell som tradisjonelt har vært en salgssuksess for den franske produsenten i Norge.

17.02.2014 kl. 09:05

Peugeot lanserte nye 308 i fjor høst som 5-dørs kombi. Nå er det klart for den etterlengtede stasjonsvognsvarianten av samme bil.

De store salgstallene har foreløpig uteblitt på 308, men med stasjonsvognens ankomst er det grunn til å tro at dette bildet endrer seg.

Sporty og elegant

308 SW fremstår sporty og elegant og er etter vår mening en bil som er lett å like.

Bilen deler naturlig nok mye med 5-dørs varianten, men fra bakdøra og videre bakover skiller den seg markant fra det andre karosseriet.

Bilen er 4,58 meter lang og har et bagasjerom på 610 liter som plasserer den blant de aller beste i denne klassen.

Mer miljøvennlig

Til sammenligning er dette like mye som Skoda Octavia og hele 80 liter mer enn Toyota Auris TS.

Den innvendige plassen skal være raus for passasjerer i forsetene og baksetene - og ut fra hva bildene viser, er nok dette riktig.

Peugeot har slanket nye 308 SW med imponerende 140 kg sammenlignet med den utgående modellen. Dette gir seg først og fremst utslag i at bilen bruker mindre drivstoff og er mer miljøvennlig.

Motormessig tilfredsstiller samtlige diesel og bensinmotorer Euro 6 utslippskravene. Bensinmotorutvalget består av 1,2-liters motorer på 110 eller 130 hk. En 2-liters bensinmotor på 130 hk finnes også.

Dieselmotorutvalget består av 1,6-litere på 100 eller 120 hk. Og toppes med en 2-liter på 150 hk.