Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Kul og litt annerledes
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

SKILLER SEG UT:  Det er ikke mye tvil om at Kia Soul er litt annerledes enn andre biler. Bilen er morsom å se på og har en god dose personlighet fra innerst til ytterst. Foto: Odd Arne Ruud

Kul og litt annerledes

 

Med sin særpregede design er Kia Soul en populær modell over hele verden, første generasjon har siden lansering i 2008 solgt mer enn 760.000 eksemplarer. Nå er den på plass i Norge.

Odd Arne Ruud - 25.07.2014 kl. 12:00

Til tross likheten med forrige generasjon er nye Kia Soul en helt ny bil. Ingen av karosseridelene er videreført, og det romslige interiøret er redesignet.

Dette har gitt mer plass for passasjerene, høyere materialkvalitet, og flere nye funksjoner for økt komfort. Selv om forrige modell ikke har vært å få tak i her i Norge hevdes det at nye Soul utmerker seg med lavere støynivå sammenlignet med forgjengeren.

Personlig uttrykk

Soul kommer med to moderne 1.6-liters motorer: en bensin med direkte innsprøytning med 132 HK og en turbodiesel med 128 HK. Innstegsprisen ute hos forhandler er akseptable 235.300 kroner, og du får selvsagt Kias gode garantiordning på sju år eller passerte 150.000 kilometer.

Bilen har en rekke kombinasjonsmuligheter hvor du som kunde kan velge ulike farger på interiøret og kontrastfarge på taket. Også på interiøret er det flere muligheter for styling. Alt i alt er det fult mulig å sette sitt eget personlige uttrykk på bilen, hvis du ønsker å skille deg litt ut i fra mengden av andre biler.

Anerkjent designpris

Kia har mottatt den prestisjefylte designprisen ‘iF Product Design Award’ for nye Kia Soul. I 2009 ble Kia Soul første koreanske bil som ble tildelt designprisen ‘red dot design award’, og siden har Kias modeller mottatt totalt 16 designpriser i disse to designkonkurransene.

Detaljer er det mange av. Noe av det mest iøynefallende er utvilsomt bilens avstumpede ende, store vindusflater og robuste hjulbuer bidrar til at bilen er lett gjenkjennelig.

Innvendig er bilen nærmest et lite fyrverkeri av sanseinntrykk. Interiøret er preget av sirkelformer og inspirert av lydbølger.