Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Fremtidens tilhenger er norsk
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Fremtidens tilhenger er norsk

Norske Lobster Trailers lanserte i høst en tilhenger som ikke bare er praktisk, men også designmessig kul.

13.12.2013 kl. 15:00

Innovasjonstakten i tilhengerbransjen har generelt vært lav, og lite har skjedd de siste 20 årene.

Lobster Trailers tar mål av seg å for alvor utfordre bransjen levere en tilhenger med like stort fokus på design som funksjonelle egenskaper. 

– Vi vil tilføre noe nytt, spennende og innovativt i tilhengerbransjen. Vi ser at behovene er i endring, og mange kundegrupper blir stadig mer kresne. Flere og flere er opptatt av estetikk i kombinasjon med bruksegenskaper, så det er på høy tid at noe skjer, sier gründer og daglig leder i Lobster Trailer, Per A. Ødegård. Ideen til The Lobster hadde Ødegård selv, men med seg på laget har han fått et antall tunge investorer, med blant annet CHG (investeringsselskapet til Gerhard Heiberg og hans to sønner) og Dyfam (investeringsselskapet til Jens P. Heyerdahl d.a.y). 

En tilhenger for ekstreme nordiske forhold

Det er den kjente norske industridesigneren Halvor Thorsen som har designet Lobster, med særlig tanke på nordiske forhold. Lobster fås hellakkert i flere ulike farger, har lettmetallfelger, har unike aerodynamiske egenskaper som reduserer luftmotstand, og er konstruert for hastigheter helt opp i 140 km/t. Den har lokk med rails, som ikke bare beskytter lasten mot vær og vind, men som du også kan feste takgrind eller skiboks på. Om du i det hele tatt trenger skiboks når du har en Lobster.

Hengeren leveres med lastekasse i to lengder (2 eller 2,5 meter innvendig lastelangde). Bredden er lik med knappe 1,3 meter. De kan dessuten leveres to alternative aksler med total bæreevne på 1.050 eller 1.350 kg. Akslene leveres med dempere og vedlikeholdsfrie bremser. I Vestfold er det HengeRE AS på Revetal som er forhandler av Lobster.