Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Åpner kosmetisk vaskehall
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Erland Johansen startet bedriften for fire år siden. Nå åpner de ny vaskehall på Borgeskogen. Foto: Jakob Leth

Åpner kosmetisk vaskehall

På et verksted innerst i Borgerskogen finner vi en kosmetiske vaskehall for tunge kjøretøy, det eneste av sitt slag i Norge, skal vi tro gründer Erland Johansen.

Tanita Wassås Kveinå
Tanita Wassås Kveinå

07.03.2014 kl. 10:00

Han startet opp bedriften Truckwash i Horten for fire år siden. Bedriften spesialiserer seg på vask av større kjøretøy, som lastebiler og busser. Både utvendig og innvendig.

– Det finnes mange vaskehaller i Norge i dag, men ingen som driver med kosmetisk vask, sier Erland Johansen.  

Drar av plasten

Kosmetisk vask innebærer at han og hans ansatte klargjør nye biler for overlevering. Drar av plasten, fjerner byggstøv, vasker og gjør bilen helt klar til den nye eieren skal sette seg inn. 

– Når man betaler mellom to og syv millioner for en bil er det viktig at den ser fin ut når du kjøper den, sier Johansen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jakob Leth

I løpet av året vasker de mellom 400 og 500 lastebiler. De reiser også rundt i Norge og utfører jobben. 

Dritt i bilen

I tillegg til det leverer Johansen tjenester til politiet i Vestfold. 

Utstyret de bruker er kostbart og svært effektivt, derfor er det lett for Johansen og fjerne smuss og møkk. 

– Her om dagen hadde vi en jobb der noen bokstavelig talt hadde driti på seg i bilen. Den ble helt strøken og alle bakterier ble borte, forklarer Johansen. 

Useriøse aktører

Etter at de flyttet inn på Borgerskogen for noen uker siden har potensialet vokst. Johansen har tro på en dobling i omsetningen i løpet av kort tid. Så lenge det ikke det blir for mye kjepper i hjulene fra de illegale bilpleierne i bransjen. 

– Det er mye svart arbeid ute og går, og det blir vanskelige å konkurrere på pris når kvaliteten er så forskjellig. Jeg kan godt vaske en personbil for hundre kroner, men da får du ikke kvalitet. Det blir en kort runde over med høytrykkspyleren, sier han. 

Bedriften har kunder som Volmax, Scandia og Unibuss på sin kundeliste

– Dersom det blir flere jobber er det bare å ansatte flere. I dag er vi fire ansatte, men det det kan godt hende vi må ansette flere.