Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Hedres den som hedres bør
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no
Vestfold Blad mener

 

Hedres den som hedres bør

Det sies at Vestfold har så uendelig mye å by på, men at de verdifulle nyhetene gjemmes som godt bevarte hemmeligheter. 

LEDERKOMMENTAR - 27.02.2014 kl. 08:20

Lysglimt.  Våren setter døra på gløtt, og denne uka lar vi vestfoldbedriftene skinne litt ekstra. Etter dystre oppslag er det endelig tid for prisutdeling.

I våre positive medieoppslag om ulike bedrifter, kan det være lett å glemme behovet vi har for at de finnes og gjøres kjent.

Vestfold Blad er mer enn tidligere klar over at vestfoldsamfunnet har behov for et oppegående næringsliv. Med dagens utfordringer, og med oppmerksomheten både offentlige og private aktører nå vier verdiskaping og innovasjon i fylket vårt, er behovet tydeligere enn tidligere. 

Signalene vi har kunnet lese på nyåret er jo nettopp at flertallet av bedriftslederne i fylket ser mørkt på sin fremtidige vekst, og spår tøffere tider.

Gode grep.  I dette dystre bildet fremstår kåringen av årets Vestfoldbedrift som et sårt tiltrengt lyspunkt. 

Denne uka kan du lese om de tre nominerte bedriftene, som alle har tatt gode grep for å sikre verdiskaping og velferd. Vi gleder oss til å følge kåringen, som NHO Vestfold foretar med en bredt sammensatt jury.

Inspirerer.  Juryleder Heidi Skjeggerød sier at det å skulle bedømme årets Vestfoldbedrift er inspirerende og givende. 

Det gir et stort håp om at næringslivet i Vestfold for fremtiden vil klare seg bra! Vestfold Blads journalist, som har fulgt bedriftene under jurybesøket, ser stolthet bade hos gjester og vertskap. 

For det å bli nominert som en av tre bedrifter er en bragd i seg selv. Derfor er også vi stolte av å kunne presentere dem i ukas avis.

Verdiskaping.  Vi må aldri glemme at det er gjennom verdiskapende arbeid vi skaffer folk jobber, og bidrar til å sikre den offentlige velferden. Derfor trenger de som tar sin del av ansvaret oppmerksomhet. 

Den oppmerksomheten har Vestfold Blad for fjerde år på rad prioritert god spalteplass på. 

Men for oss er det viktig å holde trykket oppe hele året, derfor har en journalist ukentlig oppgave i å løfte fram «ukas gründerbedrift».

Holde blikket.  Det skal ikke legges skjul på at midt i vår egen tøffe gründerfase med påfølgende omstillingsprosess, har det vært ekstra viktig å ikke mistet blikket for de som er og bør være våre idealer. Det er alltid viktig å gi leserne de gode historiene, løfte fram bedrifter, ansatte og gründere for inspirasjon og til etterfølgelse. 

Bedrifter, ledelse som ansatte, som evner å endre seg og konkurrere i krevende markeder, fortjener honnør. 

For oss er det viktig å få fram hvilke grep de har gjort. Hva sikrer lønn til ansatte, utbytte til eierne og skatteinntekter til det offentlige?

Gi mot.  Vi har som mål å inspirere daglige slitere, etablerte bedrifter som kommende gründere, ved å løfte fram rollemodeller for det stadig voksende nye næringslivet. 

Vi har selv erfart hvor utholdende du må være for å lykkes som gründer. Derfor skal oppslagene våre gi mot til de som «sliter». 

Derfor belyser vi gjerne både opp- og nedturer, noe de fleste har.

Unik mulighet.  Vi ser også muligheten vi har som fylkesavis, til å gi næringslivet kjennskap til mulige samarbeidspartnere, konkurrenter eller få fram hvor kompetansen finnes i vårt lille fylke. 

Katalysator.  Bård Haug fra Vannklyngen peker på at informasjonsspredning er en katalysator for bedre næringsutvikling. 

Ved å ha hele Vestfold som arena, gir vi byggesteiner for et næringsmessig fellesskap.

Vi vil være med på å skape en  positiv næringskultur i fylket vårt. Suksess avler suksess, og bidrar til å skape stolthet lokalt hos ansatte, kunder og leverandører. 

Gratulerer!  Vi vet at vi ikke er en døråpner alene, men med god journalistikk som dekker hele Vestfold, vil vi åpne lesernes blikk for mulighetene. 

Vi gratulerer Steni, Revac og Nortura som har utmerket seg på en positiv måte. De har skapt økt interesse og oppmerksomhet i samfunnet for sin bedrift og bransje. 

De har bevist sin levedyktighet, tenker nyskaping og er rollemodeller.

Marianne Henriksen

Marianne Henriksen
Redaktør