Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
- Route 66 på Harley´er verdens vakreste eventyr!
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bilde 1 av 2.  MONUMENT VALLEY: Slikt landskap kjører man gjennom på den 4000 km lange reisen, gjennom åtte stater og tre tidssoner.  Foto: www.route66usa.info

- Route 66 på Harley´er verdens vakreste eventyr!

– Å få oppleve den verdensberømte Route 66 USA – og krysse Amerika på Harley, er verdens vakreste eventyr-reise.  

Janne Elsborg og Arve Stallvik - 29.11.2013 kl. 14:00

Det sier Jan-Rune og Merethe Fredriksen, Rune Flatner og Merete Hildenes fra Sandefjord , som nylig realiserte guttedrømmen, nemlig å krysse USA på Harley-Davidson, og kjøre 4000 km  gjennom åtte stater og tre tidssoner på verdensberømte Route 66.

– Dette er en berømt reise, på 4000 km fra Chicago til Los Angeles i USA. Gjennom åtte stater og tre tidssoner. Alle bør unne seg denne berømte en eller annen gang i livet. Den blir kalt både ”The Mother Road, altså ”Alle veiers mor”, og US Route 66, på norsk Route 66 USA. Jeg valgte å reise med den eneste Harley-godkjente Route 66 USA arrangøren i Norge. De har tross alt ca fire ganger flere deltakere hvert år enn noen annen Route 66 arrangør, og har ca tusen fornøyde deltakere hvert år. Og det var et trygt valg. Dette har vært en opplevelse for livet, sier de fire fra Sandefjord.

Jorda rundt - 100 ganger årlig

– Her kjører mann og kone på 40 eller 60 år side om side med ”ungkarer” på 70 år. Det gir et godt samhold og ofte venner for livet! Så mange nordmenn har nå reist på denne turen med venner-venneforeningen route66usa.info, at legger du sammen antall kilometer kjører deltakerne jorden rundt på Harley-Davidson 100 ganger – hver sommer. Det tilsvarer også 10 ganger til månen – på Harley - hver sommer, så interessen er voldsom og større enn noen gang i 2011 og 2012 i forhold til tidligere år, sier Arve Stallvik, eier av Route 66 konseptet for nordmenn.

(Saken fortsetter under bildet)

ROUTE 66 I ASFALTEN: Flere steder er Historic US Route 66 malt rett på asfalten, og du kjører gjennom indianer- og cowboylandskap, ørken og fjell-områder.

– Å cruise på en Harley gjennom så mye flott og forskjellig natur gir et minne for livet. Vi suser gjennom prærie, fjell, ørken, storbyer og små steder og blir svært godt mottatt, forteller Rune og Merete.

– Jeg var spent på forhånd, men angrer ikke et sekund på at jeg tok denne turen, og kan trygt anbefale andre å dra på en slik tur. Det sosiale rundt de utendørs bassengene om kvelden, historiene og samholdet gir venner for livet. Her har du anledning til å møte mange andre med felles interesse. Det er et minne for livet, en liten ekspedisjon man har gjennomført, sier Jan-Rune, som altså bestemte seg for å realisere gutte-drømmen sammen med venner fra Sandefjord.

Hollywood, Las Vegas og Grand Canyon

I tillegg til å kjøre hele originale Route 66 legges det også inn to til tre dager for å se det beste av både Hollywood, Las Vegas, Grand Canyon og Al Capones Chicago. Det er jo litt galskap å ta med seg tusen ukjente mennesker på tvers av USA hver sommer. Og det er morsomt at selv om Norge er bortimot verdens minste land, har vi verdens største interesse for Route 66, mener initiativtakerne bak dette spesielle konseptet. Alle kjører hver sin innleide Harley-Davidson mellom Chicago og Los Angeles. Terrenget skifter fra flate sletter til fantastiske fjellformasjoner gjør at selve kjøreturen på de gode gamle veiene blir høydepunktet. De fleste er mellom 35 og 65 år, og det blir stadig flere som kjører med kona eller kompisen som passasjer. 

I det ene øyeblikket svinger man inn på en støvete gammel Route 66 USA-bar midt på dagen, noen timer senere står man på kanten av Grand Canyon og blir bergtatt.  

The Mother Road (Alle veiers mor) oser av historie i alle tre tidssoner og i alle åtte stater fra øst til vest: MC-turen går gjennom Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona og stopper først ved Californias Stillehavsstrender. 

– To norske guider er med på alle turer i følgebil og plukker ut alt som er verdt å se langs Route 66. Og alle høydepunkter kan oppleves på nytt i all framtid på filmen som blir tatt opp, sier den solbrente kvartetten fra Sandefjord og skuer utover Grand Canyon.

ROUTE 66 USA:

US ROUTE 66 ( ROUTE 66 USA)  er det originale amerikanske navnet på veien mellom Chicago og Los Angeles, som ble verdensberømt da den bandt Amerika sammen med en og samme vei. 

ROUTE 66 USA er en verdensberømt  eventyr-reise på over 4000 km, gjennom åtte stater, og tre tidssoner. Å krysse USA på Harley-Davidson (eller i åpen bil) blir gjerne omtalt som ”Den Store Guttedrømmen”, men flere og flere kvinner legger også ut på dette eventyret. 

Det norske selskapet ”Route66usa.info”  har spesialisert seg på disse turene grunnet enorm interesse i Norge, og er den eneste Route 66 arrangør i Norge og Sverige som er godkjent av Harley-Davidson til å kjøre Route 66 turer. 

Route66usa.info  har de siste årene vært verdens desidert største Route 66 arrangør, og har med seg over 1000 fornøyde kunder hver sommer fra Norge og Sverige, fordelt på ca 30 turer på US Route 66, noe som viser den enorme interessen for denne reisen i Skandinavia.

Turen tar 17 dager , og det er et film-team med på hver tur, slik at du får en 66 minutters film og en bok på 266 sider med 366 foto. Boka er 66 cm i utbrettet tilstand.

Du kan kjøre Route 66 USA  i tidrommet mai til september hvert år. Mer info om Historic US Route 66 på amerikanske www.route66usa.com eller på norske www.route66usa.info.

KILDE: Norske www.route66usa.info - verdens største Route 66 arrangør

Reise - arkiv

Mer fra Kultur

Klare for Vinterfestival
Meld deg på UKM
Klar for Fjordfesten
Julefilmer for store og små
Nå kan alle dra på cruise
Tysk stemning i hagen på Kurbadet
Sondre flyr høyt og lavt
Skal lokke unge til biblioteket
Slik blir høsten på biblioteket
Han velger filmer for oss