Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Overbeviste kortreiste turister
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Bodil Cappelen og Richard Lunde fra Oslo vil på dagstur til Horten. Her blir de servert «Eple-Jennifers» eplemost av turistsjef Kristin Løkeberg og Heidi Sæther.

Overbeviste kortreiste turister

Ikke bare fjerntliggende eksotiske reisemål ble presentert på den store reisemessa på Telenor Arena nylig.

23.01.2014 kl. 12:00

Publikum fikk høre om destinasjoner også veldig nær oss, som Horten.

Mange mindre enn en time unna.

– Oi, dit må vi dra neste helg, responderer publikum, når vi forteller dem om Karljohansvern, Marinemuseet, Fotomuseet, Borrehaugene og Midgard, opplyser turistsjef Kristin Løkeberg. Hun sto på Horten-standen sammen med Heidi Sæther og serverte deilig eplemost fra «Eple-Jennifer», som også har satt byen på kartet etter at hun bestemte seg for å ta vare på all nedfallsfrukten som bare lå i hagene og råtnet.

LES OGSÅ: Med blikk for reiselivsmarkedet

– Damene forteller at mange på messa var veldig forbauset over at Horten og Borre med alt de har å by på, ligger så nær.

– For det bor jo ikke få mennesker innenfor en times kjøretur. 

Hele vikingfylket

Løkeberg og Sæther understreker at de når det gjelder vikinger, ikke begrenset seg til bare Horten, men orienterte om hele vikingfylket Vestfold. 

– I tillegg til det vi har å by på selv, har vi jo for eksempel Oseberghaugen, Gokstadhaugen, Istrehågan og Kaupang, forteller de. Og legger til at de mest interesserte vil trenge mer enn hva de klarer å få med seg på én dag.

Turistsjefen opplyser at hun i samarbeid med ulike reiseoperatører gjerne syr sammen ei pakke.

Kjenner Bolærne

I ei slik pakke kan gjerne Saga Oseberg være med, og til og med Flybåten, som frakter turister fra begge sider av fjorden også til Bolærne. Begge disse var også representert på messa, under standen til Ytre Oslofjord.

Dette er en paraplyorganisasjon som representerer de mange aktørene på Bolærne og Fulehuk, i tillegg til alle dem som tilbyr transport og ulike opplevelser på og rundt øyene.

LES OGSÅ: Et eventyr vi vil være med på

Også Oslofjorden Friluftsråd var representert på denne standen, og fagsjef Anne Sjømæling kan fortelle at hun i møte med publikum ble enda mer klar over hvor sterkt merkenavnet Bolærne står i folks bevissthet. All støyen rundt salget for snart ti år siden, og at veldig mange har vært der i militæret, gjør at øyene er kjent blant folk.

Derfor var det også viktig å få fram at det er offentlig kommunikasjon dit i sommersesongen, og overnattingsmuligheter, blant annet innenfor det omfattende og populære kystledhyttesystemet til Oslofjorden Friluftsråd.

Vil tilbake

Vilde Lockert Odden fra Råde er blant dem som har hørt om Bolærne, fordi faren hennes har fortalt henne om øyene fra han var der i militæret.

Deltagerne på Ytre Oslofjord-standen trengte ikke mange minuttene for å overbevise henne om å ta Flybåten fra Engelsviken til sommeren og besøke de tidligere militærøyene.

Les også: Vil bygge sivbåt i Tønsberg

Også Øystein Haslum ble overbevist om at han skal til Bolærne til sommeren. Sammen med ildsjelen Thorvald M. Haraldsen tok han for seg Bolærne-kartet og mimret tilbake til overgangen mellom sytti- og åttitallet da han var der som befal. De hadde mye å snakke om, blant annet Bolla Bar, som brakte fram gapskratten hos dem begge.

Bringer oss ut i verden

Ikke alle Vestfold-aktørene er ultranære. Arne Johans Bussreiser i Sande, Jarlsberg Reiser på Sem, PR Norge Bussreiser i Tønsberg, i tillegg til Torp Sandefjord lufthavn, bringer reiseglade fra både Vestfold og andre steder ut i resten av Norge og verden forøvrig.