Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Nå kan alle dra på cruise
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

Cruise i april: Turen går med skipet MSC Poesia fra Genova til Venezia, med stopp i fire byer i fire ulike land.

Nå kan alle dra på cruise

Tidligere var cruise en ferieform forbeholdt de rike. Nå kan alle som har råd til å reise på ferie nyte opplevelsen av å våkne i en ny by hver dag. Middelhavet og Adriaterhavet er ettertraktede reisemål og hit kan du reise med Byavisa og Dag Aasbø Travel på lesertur i april.

Hildegunn S. Riksfjord
Hildegunn S. Riksfjord

11.11.2016 kl. 10:02

-Cruise er for alle, ikke bare for fiffen og millionærer, slik det var før i tiden. Dette er en fantastisk og rimelig måte å se mye av verden på. Samtidig får man med seg fantastiske opplevelser på selve båten, forteller Liz Geiwald Gauperaa.

Hun har jobbet i reiselivsbransjen i 40 år, hvorav mange år påcruisebåt.

Dag Aasbø Travel og Byavisa inviterer nå til lesertur på cruise i Middel- og Adriaterhavet i april. Turen går med skipet MSC Poesia fra Genova til Venezia, med stopp i fire byer i fire ulike land. Skipet er bygget i 2008 og er 294 meter langt. Det tar 3605 passasjerer og har et mannskap på 987.

-På båten får man det meste. Utendørs er det blant annet bassenger, underholdning, bespisning, tennis og golf. Hvis man heller foretrekker å ha det stille og rolig, kan man trekke litt oppover og få sitte i fred med en bok, strikketøy eller det man måtte ønske, sier Geiwald Gauperaa.

-Inne er det butikker, restauranter, kasino og selvfølgelig underholdning i verdensklasse, frister hun.

Flyr til Venezia

Turen nedover går med fly til Venezia. Her blir man fraktet inn til byen med båt og guidet rundt på de største severdighetene.

-Venezia er helt fantastisk, en perle. Byen er bygd på påler og vi vet at den synker litt hvert år. 100 000 mennesker har flyttet fra byen de siste årene og nå er det bare 60 000 innbyggere igjen. I løpet av året er det derimot 20 millioner besøkende, så det å se byen utenfor høysesong er kjempefint, forteller reiselederen.

Reisen går med buss til Genova hvor man stiger om bord i MSC Poesia. Første stoppested er den gamle havnebyen Civitaveccia.

-Dette er en veldig koselig og gammel by med små butikker. Hvis man har lyst til å oppleve storbyen, har man mulighet til å ta toget inn til Roma. Eller man kan nyte livet om bord i båten.

I løpet av dagene på cruise anløper båten Korfu i Hellas, Kotor i Montenegro og Split i Kroatia før man våkner siste dag på vei inn til Venezia.

-Alle elsker Middelhavscruise og jeg som har seilt i hele verden vet at dette er spesielt. Det er så nært alt og man får sett så mye. Man velger selv hvor mye man vil få med seg fra de forskjellige stedene, men med lokale guider får man det beste ut av hver enkelt by, slår hun fast.

En tur for alle

I begynnelsen av april er våren godt i anmarsj i Middelhavet. Temperaturen er for det meste veldig behagelige og ligger rundt 20 grader.

-Så hvem er denne turen tilrettelagt for?

-Dette er en tur for absolutt alle. Familier, par, unge og eldre. Selv om turen er skreddersydd, har man mulighet til å forme en del av det selv. Man velger selv hvilke utflukter man ønsker å bli med på og hvis man ikke har lyst til å delta på et fellesmåltid, kan man bestille bord et annet sted og betale det selv. Har man lyst til å ha en ferie hvor man kobler av og overlate organiseringen til andre, så er etter helt perfekt, avslutter Liz Geiwald Gauperaa.

hildegunn@byavisa.sandefjord.no

Fakta Lesertur:

-Cruise i Middel- og Adriaterhavet 1.-8. april 2017.

-Turen går med fly fra Oslo. (buss går fra Sandefjord, Tønsberg og Drammen).

-Venezia oppleves før selve cruiset.

-Stoppesteder underveis: Civitaveccia, Korfu, Kotor og Split.

-Reiseleder er med hele turen.

-For mer informasjon: www.dagaasbo.no/byavisa eller ring 37 15 70 31