Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
– Et eventyr vi vil være med på
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

– Et eventyr vi vil være med på

Reiselivsmessa var også en rekrutteringsarena for å skaffe mannskap til Abora IV.

20.01.2014 kl. 08:00

Arne Osmundsvaag hadde lagt ut liste og kan opplyse at godt over femti personer skrev seg på.

Veldig motiverte

To av dem er venninnene Carina Onsvåg og Trine-Line Sæther, som ble veldig fascinert av både modellene og bildene. Begge karakteriserer seg som eventyrlystne ekspedisjonsjenter som reiser på turer ikke alle andre gjør.

– Jeg har vært på Titicacasjøen to ganger, forteller Carina og legger til at hun har møtt en av båtbyggerne der. Neste gang hun skal dit, regner hun med å få med seg Trine-Line.

(Saken fortsetter under bildet)

Ni år gamle Markus Røang er veldig interessert i Kon-Tiki. Derfor var det kjempestas å få holde reisekofferten til selveste Thor Heyerdahl. Også den var en del av Abora-utstillingen på reisemessa.

De liker salt sjø og dykker mye, men har ikke vært ute i så digre bølger før som de kan risikere på den planlagte ekspedisjonen.

– Vi risikerer vel å bli sjøsjuke, antar de, men regner med at det vil gå over. Og har ingenting imot at det blir både primitivt og trangt ombord.

– Jo, dette vil vi være med på, sier de i kor. – Vi håper at vi blir valgt ut.

Vil hedre Heyerdahl

Det er ennå ikke avgjort hvor Abora IV skal seile.

– Ei veldig aktuell reiserute kan være fra OL-byen Sotsji ved Svartehavet til Alexandria i Egypt, opplyser Arne Osmundsvaag. Da vil det forresten passe godt med flere mannskapsbytter underveis, noe som vil gi flere sjansen til å bli med.

– Og hvis vi klarer finansieringen, er målet å få det til i 2015. Det vil passe veldig godt, siden det da er 101 år siden Thor Heyerdahl ble født.

101 var nemlig et viktig tall for vitenskapsmannen og eventyreren fra Larvik, siden ferden med Kon-Tiki tok 101 dager.

Det må forøvrig også nevnes at Abora II, som Osmundsvaag var skipper på, ble sjøsatt nettopp i Alexandria den samme dagen som Heyerdahl døde, den 18. april 2002.