Vestfold Blad er en gratis ukesavis for hele Vestfold med et opplag på 90.000. Daglig leder: Runar Sunneklep Lia. Redaktør: Marianne Henriksen. Avisen som samler fylket!
Der to skipskulturer møtes
Det skjer i Vestfold Lukk

Hva skjer i dag?

Gå til kulturkalenderen

Lukk
Byavisa Sandefjord
Søk på byavisa.sandefjord.no

To eldgamle maritime kulturer møttes da Aymara-indianeren Roxana Limachi tok med seg modellen av Abora II til møtet med Geir Røvik foran Saga Oseberg. Foto: Alexey Panyutin

Der to skipskulturer møtes

Sivbåtbygging i Tønsberg er et skritt nærmere etter at sivbåtbyggerdatter Roxana Limachi møtte vikingskipsbygger Geir Røvik på Vikingodden søndag.

29.01.2014 kl. 08:13

Eivind Luthen fikk ideen på reiselivsmessa på Telenor Arena på Fornebu for to og ei halv uke siden, da han ble orientert om den tysk-norske Abora IV-ekspedisjonen, som nå planlegges helt i Thor Heyerdahls ånd.

Det er i år hundre år siden den kjente eventyreren og vitenskapsmannen fra Larvik ble født.

To eldgamle kulturer

– Det vil kunne bli en fantastisk kulturutveksling på stedet der vi bygde Saga Oseberg, uttalte Luthen, og Flybåtgründer Arne Osmundsvaag, som var skipper på Abora II under ekspedisjonen i Middelhavet i 2002, var helt enig.

Geir Røvik understreker at en eventuell bygging av Abora IV på stedet der kopien av Osebergskipet ble bygd, er helt på idéstadiet og at det er et stykke fram til det kan tas en positiv avgjørelse. 

Ville ideer kan være gode

– Det blir eventuelt en sak for styret vårt, forklarer han. Og legger til at Tønsberg kommune, som eier plassen, selvfølgelig også må være positiv.

– Men, som han sier, – ville ideer er blitt realisert før.

Det er Saga Oseberg et veldig godt eksempel på.